Følg løperne:
Live GPS-tracker fra Hornindal Rundt (RaceTracker)
Live resultatservice (Emit)
Se også Live reportasje på TV2 Nyhetskanalen lørdag kl 10.00


Selvsagt skulle man gjerne hatt med våre internasjonale toppløpere, som Didrik Hermansen og Sondre Amdahl, men uansett er det et veldig sterkt felt i tidenes første NM terrengultra.

Skjervheim og Blikken Haukøy er favoritter
Vi blir overrasket om ikke vinneren i årets Hornindal Rundt ikke er blant disse løperne: Tom Erik Halvorsen, Simen Ellingsen Rustad, Åke Fagereng, Ola Hovdenak, Eirik Johannessen, Lars Erik Skjervheim, Tommy Haga* og evt "ukjente" utenlandske deltagere*. Løyperekordholder (2014) Lars Erik Skjervheim må bli vår favoritt.

*Teller ikke i NM siden de ikke løper for NFIF-klubb.

Lars_Erik_Skjervheim_intro
Her jubler Skjervheim etter seieren i 2014 (foto: Helge Fuglseth).

I kvinneklassen tror vi vinneren blir en av disse: Elise Hay Oppsal, Malene Blikken Haukøy, Helle Manvik, Mari Mauland, Ninette Banoun, Hilde Aders, Henriette Brynthe, Marit Karlsen, Jenn Gaskell* og evt "ukjente" utenlandske deltagere*. Fjorårsvinner, årets ultraløper 2015, Malene Blikken Haukøy er vår favoritt.

*Teller ikke i NM siden de ikke løper for NFIF-klubb.

Malene_Blikken_Haukoi.jpg
Melene underveis i fjorårets løp (arrangørfoto).

Kjendis og superveteraner:
En av norges desidert beste håndballspillere gjennom alle tider har konvertert til løping, og han løper bra - men dette er så langt vi erfarer ultraløpsdebuten til Frank Løke,

Nils Jakob Haugen, bror til mer løpsberømte Inge Asbjørn, er forøvrig løpets eldste deltager.Han løper i M70-74.I kvinneklassen er Ingunn Ytrehus (65-69) som er eldste deltager.

VeteranKlassevinner_Menn_IMG_7641.jpg
Her ser vi Frank Løke (tre fra venstre) etter at han vant M35-39 i Grefsenkollen Opp tidligere i år. Han tok det vel som trening til Hornindal Rundt (foto: Hening Leira).
 

431 påmeldte, minst...
I øyeblikket er det 431 navn på startlistene hvorav 241 på 75-kilometeren som også er NM-distansen. 92 av disse er startberettiget i NM. I tillegg er det 190 løpere på "halv distanse", 38-kilometeren som ikke holder ultraløpdistanse, men som likevel er hardere enn mange ultraløp.

Veteran-NM
Det er nå også avklart at arrangøren har lagt inn Veteran-NM. Dette var opprinnelig ikke planen, men siden mange hadde misforstått dette og ble skuffet over manglende veteran-NM, svingte arrangøren på hælen og la inn NM også for veteraner. Veteranmedaljene er nå underveis fra Bergen til Hornindal.
 

Link til live res /tracker - se lenger opp.


02.jpg

Naturopplevelsen er en viktig del av Hornindal Rundt...Her ser vi Malene Blikken Haukøy i fjorårets løp
(foto: Ole Etvik, Hornindal Rundt).

07.jpg

Løpet er langt...så det er tid til en liten stopp for å beundre utsikten. Fra fjorårets løp.
(foto: Ole Etvik, Hornindal Rundt).

Løpets hjemmeside

Løpets facebookside med hyppige oppdateringer før, under og etter løpet

Påmeldte

Ellers kommer TV2 til Hornindal og lager reportasje live fra fjellet der teten passerer 2 timer etter start - altså TV2 Nyhetskanalen lørdag kl 10.00

Kondis.no kommer selvsagt også med reportasje og bilder fra løpet.

Se også forhåndsomtaler:
Hornindal Rundt + Norge Rundt = sant
En måned igjen til tidenes første NM terrengultra, i Hornindal

Reportasje fra fjorårets løp. Tommy Haga og Malene Blikken Haukøy vant Hornindal Rundt

beste_75km.jpg

Pallen med de tre beste herre- og kvinneløperne i fjorårets Hornindal Rundt. Vinnerne Malene Blikken Haukøy og Tommy Haga er tilbake til årets løp (foto: Martin Hauge Nilsen)