Da starten gikk hadde ikke Mari fått kontakt med GPS-en ennå. Hun startet klokka og løp avgårde.

– Dette gjorde at jeg fikk litt unøyaktige kilometertider til å begynne med, og jeg løp nok ut litt for fort, forteller hun etter målgang. 

De var fire damer som løp samlet avgårde ut fra start. Etter rundt 8 kilometer begynte Mari å dra ifra i en oppoverbakke. Fra da av ledet hun resten av løpet. 

– Jeg var litt usikker på sisterunden. Jeg tok det litt med ro en periode og ventet at jeg skulle bli tatt igjen, forteller hun. Mari hadde imidlertid hjelp av sin far som sekundant, og sammen klarte de å holde konkurrentene bak seg. Hun løp inn til tida 3.13.02 som er ny løyperekord med 21 sekunder.

Kondis/Marianne RøhmeAndreplassen: Marie Grønneberg kom på andreplass kun 1.15 bak Mari Gjølberg. Foto: Marianne Røhme

 

Kondis/Marianne RøhmeTredje beste dame: Louise Skak ble tredje beste kvinne på tida 3.19.01. Foto: Marianne Røhme

 

Kondis/Marianne RøhmeFornøyd: Polske Piotr Sutor var godt fornøyd med sin maratonprestasjon i Fredrikstad. Han klarte å holde avstanden til konkurrentene selv om sisterunden ble smertefull. Foto: Marianne Røhme

 

Det første polske Sutor sa da han kom i mål, var at det var fryktelig kaldt og mye vind. Han smilte imidlertid fra øre til øre og så ut til å tåle den lave temperaturen godt. 

Maratonløypa i Fredrikstad Maraton består av tre runder - hver på 14 kilometer.

Sutor er godt fornøyd med førsterunden, men innrømmer at han trolig løp litt for raskt på andrerunden. Det måtte han betale for. 

– Jeg ble veldig stiv og slet med kramper i begge beina på sisterunden. Det var smertefullt, men det gikk likevel, sier han. 

Kondis/Marianne RøhmeAndreplass: Henning Pedersen løp i mål til andreplass 4.51 bak Sutor. Foto: Marianne Røhme

 

Les også: 78 år gamle Signy løp sin 92. maraton i Fredrikstad (for medlemmer i Kondis)

 

Kondis/Marianne RøhmeTredje best: Christer Aarvik løp inn til tredjeplass totalt på tida 3.02.00. Foto: Marianne Røhme

 

Kondis/Marianne RøhmeUtradisjonell målgang: Gisle Johnsen gikk på armene inn til en fjerdeplass. Han hadde to og et halvt minutt på seg før femte beste mann kom inn. Foto: Marianne Røhme

 

Kondis/Marianne RøhmeGod service: De smilte og serverte energirik mat og drikke til deltakerne f.v: Knut Josefsen, Bjørn Edvardsen og Egil Hassing. Foto: Marianne Røhme

 

De som deltar i Fredrikstad Maraton blir tatt godt ivare på. Det er flere mat- og drikkestasjoner gjennom løypa som serverer både bananer og rosiner, og i mål venter ertesuppe med flatbrød på klubbhuset. Etterpå er det kaker og kaffe, og alt er gratis. 

– Jeg har gledet meg lenge på ertesuppe. Det skal bli godt, sier Mari. 

Fullstendige resultater finner du her.

De tre beste menn:

  1. Piotr Sutor, 2.50.41
  2. Henning Pedersen, 2.55.32
  3. Christer Aarvik, 3.02.00

 

De tre beste kvinner: 

  1. Mari Gjølberg, 3.13.02
  2. Marie Grønneberg, 3.14.17
  3. Louise Skak, 3.19.01