5 km ble vunnet av Andreas Skatvedt Iversen foran Jonathan Vedvik. De løp lenge sammen, men 700 meter før mål satte Skatvedt Iversen inn en sterk sluttspurt og løp i mål 10 sekunder foran Vedvik. På tredjeplass fulgte Cedrik Bakke Christophersen. De tre var i en klasse for seg, alle med tider under 17 minutter.

I kvinneklassen kom to blad Vedvik på toppen av resultatlisten. Mamma Trine tok 1. plassen mens 12 år gamle Leona tok 2. plassen. Trine var med tiden 19.52 eneste dameløper under 20 minutter. Leona løp på 20.37, meget sterkt av en 12-åring. Nå er ikke Tønsbergløpets 5 km en kontrollmålt distanse, men skuer vi allikevel litt til Kondis' statistikker for 2016 er Leona - med dagens tid - 7.raskeste jente født i 2004. (Det var hun for så vidt også før dagens løp med 20.51 fra Kristinaløpet i juni.).

12 km ble vunnet av Kjetil Bregård på finfine 43.57 foran Even Aamodt fra Lommedalen I.L og Henrik Johansen, Tønsberg Triathlonklubb.

Blant kvinnene var det latviske Helga Hincenberga som var raskest med 51.56 foran evigunge Kirsti M. Johnsen fra arrangørklubben Tønsberg Friidrettsklubb og Marianne Lien fra Åsgårdstrand.

192 deltakere fullførte årets løp. Disse fordelte seg med henholdsvis 135 deltakere på 5 km og 57 på 12 km. I tillegg var det barneløp hvor et antall barn løp rundt en av dammene ved Messeområdet i Tønsberg.

Alle resultater

Noen bilder fra løpet.
Foto: Geir-Morten Hansen/Beathe Skog Hansen


Sprudlevann.jpg
Sprudlevann i alkoholfri versjon ble servert både før og etter løpet.

Barnelop.jpg
Spreke barn i barneløpet.

Start_12km.jpgFørst ut var starten på 12 km. I midten med startnr 75 ser vi han som skulle vise seg å være dagens sterkeste. I gult ser vi mannen som tok 2. plassen, Even Aamodt.

Start_5km.jpg5 minutter etter at 12 km-feltet hadde lagt i vei var det 5 km-løperne sin tur.

Jonathan_Vedvik.jpg
Jonathan Vedvik dro lenge, men måtte til slutt gi tapt for Skatvedt Iversen. Jonathan løp på 16.30.

Trine_Vedvik.jpgTrine Vedvik løp godt på 5 km.

Leona_Vedvik.jpgLeona Vedvik er et løpetalent. Kun slått av mamma Trine i dag.

Kjetil_Bregaard.jpg
Kjetil Bregård vant 12 km på 43.57.

Petter_Solheim.jpg
I Tønsbergløpet er det ikke uvanlig å se kreative løpsantrekk. Her er det Petter Solheim som har valgt en flott variant. Å løpe 5 km på 24.36 er en sterk prestasjon i dette antrekket!

Tjome_Lopeklubb.jpg
En løpeklar gjeng fra Tjøme Løpeklubb er samlet før løpet.