Som Kondis har skrevet om denne uken knyttet det seg en viss spenning til om dette vil bli første gang i historien vi ville få over 1000 deltagere på startstreken i fire ulike løp på samme dag. Det tradisjonsrike Larviksløpet, arrangert for 37.gang, var ett av løpene det handlet om. Med fasit i hånd; tross hederlig innsats stoppet påmeldingen på rett i overkant av 800 deltagere. Med noe naturlig frafall før start endte deltagerantallet opp et sted mellom 700 og 800.

Fortsatt et pent antall deltagere med tanke på at den lokale Petter Wessel Cupen i håndball antagelig trakk til seg mange potensielle deltagere. En del lokale løpere hadde nok også valgt å reise til hovedstaden for å delta i Sentrumsløpet. Tom Skaara fra arrangørklubben Larvik Turn var godt fornøyd med dagen, deltagerantallet og arrangementet generelt. Og med god grunn. Det var bare smil å se blant løpere og publikum.

Rekruttløpene og "5'ern"

Først ut var rekruttløpene for de yngste: To løp på hhv 600 meter og 1,5 km som foregikk i Indre Havn i Larvik. Løpeglede og flott innsats av små og store barn. Alle fikk velfortjente medaljer ved målgang.

Videre var det de litt eldre sin tur da starten på "femmer'n" (mer nøyaktig 4,5 km) gikk fra Jordet Skole kl 15.30. Her var det lokale krefter som skilte seg ut fra start. Lukas Jordbru fra Larvik Ski og Maren Halle Haugen fra Stavern (men representerer Runar Friidrett fra Sandefjord) var raskeste gutt og jente med 16.34 og 16.43. På andre plass fulgte henholdsvis Joakim Skaug og Ina Halle Haugen på 16.53 og 16.59.

Hovedløpet - 7,75

Hovedløpet var siste løp ut og gikk som alltid i den småkuperte løypa fra Stavern til Larvik. Her var det Svarstaddominans fra start til mål, levert av brødreparet Robert og Stian Bergstå. Robert vant på 26.24 mens Stian fulgte like bak på 26.33. Tredjeplassen gikk til Kristoffer Liset fra RE VGS på 27.11.

I kvinneklassen ble det oppskriftsmessig seier til Gunhild Halle Haugen, som har vunnet løpet flere ganger tidligere - senest i fjor. I år løp hun på 28.58 og vant med 1 minutt og 18 sekunder til Brita Cecilia Mustad fra Langesund sykle- og triathlonklubb. På tredjeplass fulgte unge Mari Roligheten Ruud på 31.26.

Alt i alt en fin dag i Larvik, og nok et vellykket Larviksløp er i havn!

ALLE RESULTATER

Bilder fra løpet (Alle foto: Geir-Morten Hansen)
 

Robert_Bergstaa.jpg
Robert Bergstå vant hovedløpet - 7,75 km.

Lukas_Jordbru.jpg
Lukas Jordbru vant 4,5 km.

Maren_Halle_Haugen.jpg
I fjor var Ina Halle Haugen raskest på den korte distansen, men i år var det tvillingsøster Maren (bildet) som tok seieren.

Rekrutt.jpg
Super innsats i barneløpene.

Joakim_Skaug.jpg
Joakim Skaug kom på 2.plass på 4,5 km.
 

Jens_Lund.jpg
...og Jens Lund tok 3.plassen.
 

Ina_Halle_Haugen.jpg
Ina Halle Haugen vant i fjor, men måtte se seg slått av søsteren sin i år.
 

Maria_Thorp.jpg
3.plass til Maria Thorp.

Per_August_Halle_Haugen.jpgEn skal tidlig krøkes. Her er det 7 år gamle Per August Halle Haugen (blir 8 i år) som gjør som resten av familien - løper fort! Per August stilte som rekrutt uten tidtaking på 4,5 km, men vi som var til stede så at det gikk unna!

Stian_Bergstaa.jpg
Stian Bergstå tok 2.plassen i hovedløpet (7,75 km) bak bror Robert.

Kristoffer_Liset.jpg
3.plass til en fornøyd Kristoffer Liset.
 

Kjetil_Sorum.jpg
4.plass til en gammel kjenning i Larviksløpet og Vestfoldsammenheng, Kjetil Sørum, Stavern Sport.

 

Baard_Brekke.jpg
5.plassen gikk til Bård Brekke.
 

Brita_Cecilie_Mustad.jpg
Brita Cecilie Mustad, Langesund Sykle- og Triathlonklubb, tok 2.plassen for kvinnene på 7,75 km.
 

Mari_Ruud.jpg
Mari Roligheten Ruud måtte ta ett steg ned fra fjorårets 2.plass og ble nr 3.
 

Eivind_Goverud.jpg
Eivind Goverud fra Barkåker løp hovedløpet på 33.08.
 

Petter_Oscarsen.jpg
Petter Oscarsen fra Tjøme Løpeklubb løp 7,75 km på 34,18.

Thomas_Lysebo_Ostby.jpg
Thomas Lysebo-Østby fra Sandefjord Politiidrettslag ble nr 8 i klasse M30-34 med tiden 33.15.

250_474.jpg
Startnummer 250, Martin Huseby Karlsen, og nr 474, Jan Kristian Johansen, delte både tid (32.32) og plassering (44.plass) i hovedløpet over 7,75 km.

41_701.jpg
Flere tette dueller fulgte deretter.

437_485.jpg

Fem_loepere.jpg
Etter hvert strømmet løperne i mål.