(Tekst og foto: Stein Arne Negård)Furuberget utsikt.jpg
Mot mål i Furuberget.
Flere orienteringsklubber har opplegg ute på sine hjemmesider: Treningsløyper med merkebånd eller o-skjermer på postene. Turorienteringsopplegg, stolpejakt med mer. Egentrening når det passer deg og husk hold avstand! Orienteringslag i Norge, se lag under de forskjellige kretsene!
 

"Usynlig O" - Orientering uten skjermer.

UsynligO er en app som gjør O-løyper tilgjengelig året rundt, uten at det trenger å være skjermer i skogen.

UsynligO-oversikt.jpg
Oversikt over aktive UsynligO-opplegg.
 
  • Appen følger med på GPS og vibrerer og lager en lyd når løperen har funnet den neste posten i løypa.
  • Nybegynnere kan få trygghet ved at det er mulig å få hjelp med både retning og avstand til neste post ved å spørre om hint i appen.
  • Løypeleggere slipper å sette ut poster i skogen for trening etc. og løypene kan være tilgjengelig så lenge man vil. Man slipper også potensialet for at skjermene kan forsvinne i tettbebygde strøk.
  • UsynligO støtter både tradisjonell orientering der man tar postene i en bestemt rekkefølge, samt poengorientering-løyper der løperen selv velger rekkefølgen og samler poeng for hver post man finner.
  • Dersom man vil kan man velge å publisere tiden sin i en resultatliste. I poengorientering er resultatlisten primært sortert etter hvor mange poeng man har sanket.
  • Alt er gratis. De som vil løpe UsynligO trenger kun å bruke app. Det er også mulig å printe ut kart med løype på.    Mer om UsynligO

Den siste nyvinningen "Usynlig O" - Orientering uten skjermer. UsynligO er en app som gjør O-løyper tilgjengelig året rundt, uten at det trenger å være skjermer i skogen.

God påsketrim i skog og mark!

UsynligO-logo.jpg