Meråker Mountain Challenge ble lørdag 1. august arrangert for 9. gang, og primus motor Hallgeir Martin Lundemo har allerede startet med planleggingen av neste års 10-årsjubileum. Han var litt skuffet over deltagelsen (11 løpere) på den lengste distansen denne gangen, mens desto mer fornøyd med 79 løpere på 21-kilometeren. Når vi tar med maraton (24) og 8 km (4) var det 118 deltagere totalt, én mer enn i fjor.

Det var flotte løpsforhold, og nesten ikke snø i terrenget. Det siste var nesten litt overraskende - for i følge HallgeirMartin var mer snø i juni enn noe år siden istiden.

Resultatene (tidene) endret seg mens vi skrev denne omtaler, men vi håper det vi har lagt ut nå er riktig.

John Marius Hegseth har denne resultatrekka siste fem år: 3. 2. 9. 1. 1. (Arrangørfoto)

Ny Hegseth-seier

John Marius Hegseth (31) fra IL Varden vant ultraløypa i Meråker Mountain Challende i år som i fjor, og med solid margin til alle konkurrentene. Begge årene løp han en god del raskere enn da han ble nummer 9 i NM terrengulta i samme løype under bedre forhold. Han fullførte også i 2015 (3. plass) og 2016 (2. plass), og er en av de som kjenner denne løypa aller best.

Allerede på første sjekkpunkt var ledelsen til Fredrik Moen - som ble nummer to - 8 minutter, og på andre sjekkpunkt var det en halvtime til nærmeste konkurrent. Dermed var det bare løpere i de kortere løypene han så inn mot mål og seier på 8:37:26.

Fire av løperne i topp 5 i år var blant de fem første også i fjor. Hegseth vant begge årene, Tor-Arne Hetland var på 3. plass begge årene og Torgeir Kruke på 5. plass begge årene. Fredrik Moen, som ble nummer to i fjor ble i år nummer fire.

Pallen i herreklassen med Tor-Arne Hetland, John Marius Hegseth og Simon Utseth Sandvåg. (Arrangørfoto)

Kjersti satte løyperekord og slo alle herreløperne

På maratondistansen - som følger samme rute som 70 km de siste 35 kilometer - ble det satt en imponerende løyperekord av Kjersti Kvistad Dengerud fra Steinkjer Skiklubb med 5:18:58. Det er bare 46 sekunder bak herrerekorden som Ola Lindström satte i fjor.

22-åringen er tidligere o-løper, men satser nå mest på skiskyting. Hun har både Junior-NM medaljer +VM-sølv i stafett. Hun behersker åpenbart også lange løp i tungt trønderterreng. Ikke bare vant hun kvinneklassen overlegent, hun satte også alle herreløperne på plass.

Fornøyd vinner. (Arrangørfoto)

- Dette er min lengste konkurranse hittil, har aldri konkurrert i noe lignende. Men, jeg er veldig glad i å trene i fjellet, så det var derfor jeg meldte meg på, sier Kjersti til kondis.no etter løpet og legger til: - Det frister definitivt med gjentagelse.

- Jeg løp halve løpet sammen med pappaen min, Atle, og etter at vi delte oss så jeg ryggen til Rune (Dybwad) lenger fram. Det var selvfølgelig gøy å ta igjen han når jeg også kjente at jeg hadde mer å gi på slutten, sier Kjersti.

I mål var hun drøyt 3 minutter foran herrevinneren, mens pappa Atle var distansert med 21 minutter.

Rune Dybvad vant herrenes 42 kilometer

Rune Dybvad fra Hell Ultraløperklubb ledet herreklassen hele løpet, med Atle Dengerud fra Steinkjer OK noen minutter bak. Etter 4 timers løping på sjekkpunkt 2 var differansen i følge trackeren 4 minutter, men derfra og inn tapte Atle nye 17 minutter, men kunne i stedet glede seg over datterens gode løp.

Disse løperne var disse i en klasse for seg med en times margin til resten av konkurrentene.