BILDEGALLERI (K+) FRA TERNINGENRITTET 2023

Jonas Amundsen.jpgSolo på siste: Jonas Amundsen alene i tet på den 4. og siste runden. (Foto: Rolf Bakken)

Terningenrittet  med start og mål utenfor Terningen Arena i Elverum er viden kjent for sin spennende løypetrasé, og med et knirkefritt arrangement og et strålende vær ble det god stemning søndag langs løypa som snirkler seg på begge sider av Terningåa. Med god fart på flytstier, mange svinger og små knekker er Terningenrittet et terrengritt i rette forstand. Traséen er også krydret med flere klopper på hver runde, og det knusktørre været den siste tiden gjorde stiene til en sandkasse på sine steder. 

Ny rittdag

Rittet har Kr. himmelfartsdag som fast rittdag, men i årets kalender falt den på 18. mai. Med en langhelg for mange valgte CK Elverum å fravike fra normalen og delte helga med Finnskogkureren som gikk på Lundersæter lørdag med mange av de samme rytterne i eliteklassen. 

Trengsel.JPGTrengsel: Rytterne møttes mange steder, og det ble trangt om plassen ved passeringer. Her er det Cathrine Andersen som må vike. (Foto: Rolf Bakken)

Støtet ut på siste runde

Jonas Amundsen fra Nes SK har også konkurrert på landevei i vår og valgte å stå over lørdags terrengritt lenger sør i fylket. Det var kanskje avgjørende på den siste av de fire rundene søndag hvor Nes-rytteren fikk en luke til de øvrige i tetkvartetten. 

- Jeg følte meg ikke trygg på seieren før på asfaltstrekket mot mål, for je