Lørdag 29. april kom med fint oppholdsvær, men da det nærmet seg start for Råskinnet, skyet himmelen over. Så snart alle puljer var sluppet ut fra start begynte det å blåse, og det kom både vann og hagl fra oven. 
 

Ånung Viken vant tross feil-løping

Først i mål kom Ånung Viken. Han løp sammen med John Christian Deighan nesten hele veien, men rykket da det nærmet seg mål.

- Det var intenst, men artig Det er jo en annerledes løypeprofil og man må hele tiden tenke og vurdere. Veldig artig i forhold til å løpe en flat 10 kilometer for eksempel. Men jeg sprang feil tre ganger da. Etter hvert turte jeg ikke ligge i front lenger, så jeg la meg bak John Christian, forteller Viken til Kondis.

Hvordan er det å starte et løp med å vasse gjennom iskaldt vann?
- Det var ikke så ille der i starten, men gjennom vannet i den andre enden, da stivnet muskulaturen skikkelig, forteller han.

John Christian Deighan fra Frogner Runners tok andreplassen 10 sekunder bak Viken, og Oskar Opstad Vike fra Team Ragde Charge tok tredjeplassen, 1.41 bak vinneren.

i skgen.jpgPulje 2 på vei gjennom skogen bare noen sekunder etter start. (Foto: Tom-Arild Hansen)
 

Asta Ellingvåg best av kvinnene

Hun virket ganske uberørt da hun løp i mål i regnværet, men Asta Ellingvåg fra Sportsklubben Vidar fortalte til Kondis at det absolutt hadde kostet.

- Det var knalltungt. Jeg fikk skikkelig syra opp den hoppbakken. Jeg hadde et håp om å ta igjen sønnen min i dag, men han smatt inn foran meg. 

Nå ser du kald ut.
- Ja, det var veldig kaldt. Det var til og med hagl gjennom skogen, sa en kald vinner.

På andreplass kom Ingvill Kildahl fra Ragde, 1.12 bak Ellingvåg. Mari Brøndbo Dahl fra Sportsklubben Vidar tok tredjeplassen.

ut i vannet.jpgSognsvann var stort sett dekket av is, men arrangøren hadde funnet et parti med friskt og kaldt vann. (Foto: Tom-Arild Hansen)


Mer informasjon
Se alle resultater her
Råskinnets hjemmeside