Raskest av alle, fra Fløen til Ulriken var motbakkeeksperten fra Gneist. Stian Øvergaard Aarvik hadde god kontroll hele veien og vant med snaue 2 minutter. Vinnertiden ble 23.03.

Stian var godt fornøyd med løpet og den gode stemningen det var oppover mot toppen blant publikum som heiet han frem.

- Løpet gikk veldig greit innledningsvis. Holdt god fart og følte meg bra helt til jeg kom inn i trappene. Trappene er kanon og gjør fjellet tilgjengelig for mange flere, men kan ikke legge skjul på at de er blytunge å løpe. Følte jeg mistet flyten litt her og ble veldig stiv.

- Når trappene var ferdig var ikke beina helt fornøyd, så gikk ikke spesielt fort opp skaret. Men forholdene var gode selv om det er litt i varmeste laget for meg. Mye folk på toppen skapte en veldig god stemning.

- Løper NM motbakke Skuggenatten Opp neste helg. Så blir det Bergen fjellmaraton og Hovlandsnuten opp to dager senere. Etter det handler alt om å komme i best mulig slag til Juli med EM i mountain running og Dolomites skyrace.

Nærmest fulgte Daniel Instanes fra Varegg og Eivind Larsen fra BFG Bergen Løpeklubb.

Vinneren av kvinneklassen, Eli Anne Dvergsdal fra Varegg var i strålende humør etter løpet. Hun har vært helt uslåelig i motbakkeløpene i Bergen i vår. Vinnertiden ble i dag 27.43.

- Veldig varm dag, men grei kontroll heile veien. Skal vere mulig å presse tida meir ned seinare.

- Nå bllir det trulig NM neste helg, ellers fortsetter eg å ta ei veke om gongen, som fram til no i år. EM 1.juli blir neste viktige høgdepunk.

Anita Iversen Lilleskare fra BFG Bergen løpeklubb og Hilde Fenne fra Bjørum fulgte på de neste plassene.

Mosjonsklassen, med start på Montana, ble vunnet av Kim Hetland og Rebekka Birkeland.

Varegg sin store tropp

Einar Opsanger feirer 60 års dagen med konen Torild Kveberg og Ulriken Opp. Det var ikke helt etter planen, men han vant et "startnummer" til Ulriken Opp etter løpet på Løvstakken for 14 dager siden og siden han nesten aldri vinner i lotteri, måtte han stille følte han.