Distanser fra 16 til 115 km sto på programmet da Madeira Island Ultra-trail ble arrangert i helga.

På den lengste distansen, 115 km som også inkluderte 7000 høydemeter, tok Kirsten Amundsgård en sterk 2. plass totalt i kvinneklassen da hun løp på 17:57:17.

instagram etter løpet skrev Amundsgård følgende om sin 2. plass:
– For en dag! 2. plass på Madeira var mer enn jeg turte drømme om. God start på løpet og gode bein gjennom natta. Men jeg merket virkelig mengden med høydemetre fra rundt km 70. Ble forbiløpt og mistet 3. plass ved rundt 80 km. Prøvde da bare å holde et jevnt tempo for å beholde 4. plass til mål. Men med 15 km igjen så jeg 3. plassen var innen rekkevidde og følte at jeg fikk fornyet styrke til å sette inn en 15 km langspurt. Endte opp med å løpe meg opp på 2. plass kun 2 km før mål. Nå gjør alt vondt, men det er verdt det.

Vinner ble amerikanske Hillary Allen på 17:18:26, og på plassen bak seg hadde Amundsgård russiske Ekaterina Mityaeva på 17:58:55.

Av de totalt 210 fullførende deltakerne var det kun 18 menn (og altså 1 kvinne) som var raskere enn Amundsgård.

For Norge på 115 km stilte også Ninette Banoun. Den erfarne veteranen kom på 17. plass totalt av kvinnene ved å løpe på 28:31:58.

Også i herreklassen på 115 km var det to norske deltakere. Fred Andersen kom der på 81. plass med 23:48:14, mens Magnar Nedland kom på 106. plass på 26:12:35.

Vant herreklassen gjorde tyske Hannes Namberger på 14:00:36. Russiske Dmitry Mityaev kom på 2. plass med 14:41:49, mens Jean-Philippe Tschumi fra Sveits tok 3. plassen med 14:49:28.

Artikkelen fortsetter nedenfor resultatlistene.

2. plass til Yngvild Kaspersen på 85 km
Også i den 85 km lange løypa ble det en sterk 2. plass til Norge i kvinneklassen. Her ved Yngvild Kaspersen som løp inn på 11:47:21. Vinner i kvinneklassen var franske Marion Delespierre på 11:17:58, mens 3. plassen gikk til tyske Lisa Risch på 12:51:55.

instagram etter løpet skrev Kaspersen følgende:
– Så glad for å være tilbake på stiene igjen! Dette var mitt lengste løp noensinne med 85 km og 4700 høydemter. Og jeg likte det fra start til mål. Ble 2. plass av kvinnene og 6. plass totalt.

Herreklassen ble vunnet av tyske Janosch Kowalczyk på 9:25:28.

Ultraløpet inngikk i Ultra-Trail World Tour.