Sjurseth senket rekorden med over sju minutter

Joar Thele hadde den gamle løyperekorden i løypa som feiret 30-årsjubileum i fjor da han løp på 2:37:21 i 2014. Det var noen sekunders forbedring av Kristen Aaby sin tid tilbake i 2000. I lørdagens løp hadde Vidar-løperen følge av Simen Østensen til 23 km. Duoen passerte halvveis ved Hakkloa rett i underkant av 1:15, og Simen innrømmet at åpningen ble i hardeste laget for hans del. Derfra og inn måtte Frogner Runners' mann gi fra seg 2:40 inn til mål.

Begge de to løp klart under den tidligere rekorden, og dagens tredjemann, Eirik Gramstad, løp seg også nesten inn til en topp-10 plassering på adelskalenderen med 2:41:46 og en klar 3. plass. Totalt ble det 11 mann som kom inn under tre timersgrensen i årets løpe som gikk hadde gode løpsforhold med rundt 15 grader og fuktig luft.

Simen Østensen måtte se langt etter vinneren men leverte likevel tidenes nest sterkest maratonløp i Nordmarka. (Foto: Annik Bjørndal)

Maraton kvinner

Også i kvinneklassen var det en duo som skilte seg klart ut. Ingrid Nordmo fra Oslo ble dagens vinner med 3:08:06 fulgt av Caroline Scherman som representerer Frikk Lejohovuds Sprintklubb. Henriette Lund, twr Lundmarks  var klar treer på 3:21:28.

Annie Bergsagel vant for andre gang

I 2017 overtok Lyn Ski som enearrangør av Nordmarka Skogsmaraton og klubben fornyet arrangementet bl.a. med å innføre halvmaraton som har blitt en stor suksess. Året halvdistanse hadde nesten 1000 påmeldte og tett oppunder 850 i mål.

Annie Bersagel løp på 1:21:34 i den andre utgaven i 2018. Tjalveløperen var tre minutter bak sin egen rekord som årets vinner da hun registerte den tredje beste tiden i løypa med 1:24:33. Ingrid Hannestad fra Kamp/Vesthiem IF og Kara Hua Meunier fra SK Vidar utgjorde resten av kvinnepallen etter årets løp med mellom tre og fire minutter fram til vinneren.

Seierspallen for kvinner (fra venstre): Ingrid Hannestad, Annie Bersagel og Kara Hua Meunier. (Foto: Annik Bjørndal)

10Henriette StraumeOslo K20-341:39:21.9+14:48.9

Tore Klungland ble vinner av herrenes oppgjør over 21,1 km med 1:15:50, den 3. beste tiden oppnådd i løypa og minuttet bak Karl Fremstad sin vinnertid fra 2020. Lørdag vant Bøler-løperen Klungland med 1:15 og 1:21 ned til henholdsvis Jostein Tandberg, Kjelsås IL og triatleten Hans Christian Tungesvik, Royal Sportsklubb.

Tore Klungland (vel) over mål som dagens halvmaratonvinner. (Foto: Annik Bjørndal)

34 løp halvannen maraton

6 kvinner og 28 menn nøyde seg ikke med en av løypene men la direkte ut på halvmaraton-traséen etter å først å ha gjennomført den klassiske løypa i Nordmarka. Distansen ble innført i 2021, og vinner av året, Filip Aleksander Meo fra IL i BUL, senket rekorden satt for to år siden med tre minutter til 4:39:07.

En celeber gjeng klargjør for halvannen maraton i Nordmarka-terrenget kl 8 lørdag morgen. (Foto: Annik Bjørndal)

3Pål HarboeOslo M20-345:12:11.6+33:03.7

Horten-veteranen Arne Hasvoll (til høyre) gjennoførte sin 20. MSM på lørdag og ble naturligvis “satt krus på” av arrangøren. (Foto: Annik Bjørndal)

God forpleining kjennetegner Nordmarka Skogsmaraton. Her er det trioen (fra venstre) Øyvind Teigen, Frederik Rye-Florenz og Kristian Bay Næss som restituerer sammen etter å ha løpt inn til plassene 6-8 på rundt 2:50. (Foto: Annik Bjørndal)