Primus motor Andreas Gossner hos vår samarbeidspartner Løpetrening.no, er godt i gang med å teste noen grenser, løpende 54 mil fra Trondheim til Oslo på 5 dager. 

Andreas startet i går (onsdag 7. august) morges fra Tyholt i Trondheim med et intervju på NRK Trøndelag før det bar avsted retning Oslo kl 08:30.

En slik løpetur langs veien kan medføre noen overraskelser og farlige situasjoner, det kan du lese mer om på hjemmesiden til Løpetrening - der du kan følge Andreas live på kart - og lese brorens (Marcus) oppdateringer fra turen: https://lopetrening.no/to500-andreas-gossner/

Video fra starten på turen:


- Marcus kjører følgebil. Med følgebil menes her både å levere dropbags på naturlige og unaturlige steder der det ikke er enkelt å stoppe for en bil, eller at andre insidenter oppstår. Jeg vet jo at man kan planlegge godt, men samme hvor godt man planlegger så skjer det mye man ikke tenkte på, sa Andreas et par dager før turen startet.

-Jeg tror det bør være mulig å nå frem til Bislett engang søndag ettermiddag/kveld, sier ultraløperen.

Rutevalget er ikke 100% spikret, men stort sett blir det langs E6 og sideveier over Dovre og ned gjennom Gudbrandsdalen. Det er ikke så langt unna traséen som Torleif Rekkebo fulgte da han i 1989 satte rekord på strekningen Lerkendal-Bislett med å løpe på tre døgn, åtte timer og 15 minutter. Rekkebo fulgte så vidt vi husker E6 nesten konsekvent. Du kan lese mer om Rekkebos løp i denne forhåndssaken fra TO500 i 2012.

For Andreas er det ikke snakk om å sette noen rekord. 
- Jeg gjør dette av 2-3 årsaker, en fordi det skaper oppmerksomhet, to for å se om det går an og også for å gi et signal til de som ikke løper at alle bør forsøke å gjøre noe hvis lysten er der. Det er dermed ikke noe med å fullføre eller å slå noen rekorder - det handler mer om å rette fokus mot å være i aktivitet - teste løping - få en bedre mental helse rett og slett.

Navnet på turen "TO500" er det samme som ble benyttet på den foreløpig eneste konkurransen på strekningen, TO 500 i 2012. Tidligere hadde det vært en del enkeltløpere som hadde prøvd seg, men i 2012 var det 10 løpere som deltok i konkurransen der tidsfristen var satt til nope over 6 døgn. Åtte fullførte og den kanskje lengste kondis.no-artikelen noen gang var et faktum: Kondis følger TO500 Lars Dørum vant herreklassen på 3 døgn 11 timer mens Cecilie Karlsen vant kvinneklassen på 5 døgn 7 timer.


Cecilie og Lars Christen etter TO500-seieren i 2012.