1P1A0443.jpg
Sondre Nordstad Moen tok kommandoen i NM rett fra start under 5000 meter fredag.


Etter løpet tok Kondis en prat med sølvvinneren, som ikke gjorde som treneren sa.

- Treneren min sa at jeg ikke skulle dra før siste 1000 meter. Men det er ikke noe poeng for meg å vente til sisterunde og løpe den tre sekunder ned og likevel bli slått. Derfor bestemte jeg meg for å holde høy fart fra start og se hva jeg kunne klare i et "solo-løp". 

- Formen er der den, jeg er nok mindre påvirket av sykdommen enn jeg var under VM. Ga kanskje bort noen sekunder på et par runder etter 3000 meter, slakket litt av for å ha mer å kjøre med på slutten. Egenlig ga jeg litt opp planen om å løpe fra resten av feltet. Når jeg er i form spurter jeg bedre på sisterunden også, men å ta Jakob på sistereunden er ikke lett uansett. Egentlig kunne jeg tenke meg å ligge bak Jakob i 11 runder og sett hvordan det hadde gått. Da hadde det nok blitt et annet løp.

- Men dette er Jakob sin spisskompetanse. Jeg stiller i løp fra 3000 meter og opp til maraton, det gjør ikke han. Man kan ikke være best på alt. Det kunne også blitt tredjeplass i dag. Jeg var egentlig litt instilt på at det kunne bli bronse. Men jeg hørte Filip pustet fælt underveis. Han er nok ikke helt frisk, så det var grunnen til at han ga seg i dag.

- Skal springe 5000 meter på torsdag og så skal jeg øke treningsmengden fram mot desember der planen er å løpe fort på maraton. Jeg har plukket ut et løp, men kan ikke gå ut med hvilket løp det er ennå..

- Nå har jeg lagt bak meg alle "junior-feilene" og er klar for å gjøre et sterkt løp, legger han til avslutningsvis.


1P1A0453.jpg
Med høy fart ble NM-feltet godt spredt tidlig

1P1A0585.jpg
Med to runder igjen var det blitt en trio med de tre største forhåndsfavorittene, Sondre, Filip og Jakob.

1P1A0605.jpg
Klokken ringer, Filip har brutt og Jakob har tatt over. Flere løpere blir tatt igjen med en runde i det Jakob Ingebrigtsen går opp og tar teten med Sondre Nordstad Moen en drøy meter etter.

1P1A0650.jpg
Til slutt blir det sølv på Sondre.