Tidligere omtale: NM terrengultra 2018 arrangeres i Meråker


Når IL Varden Meråker inviterer til NM i terrengultraløp 8. august vil det være mer enn bare løypa som er spektakulær. - Gled dere og velkommen til Meråker, sier primus motor Hallgeir Martin Lundemo.

Kanonstart

NM i Meråker skytes nemlig i gang med kanonene som skulle stoppe den svenske hæren, Karolinerne med general Armfeldt i spissen høsten 1718. Nå 300 år senere er det ikke svenskene som skal stoppes, men nordmennene som skal startes.

General Carl Gustaf Armfeldt og hans 6.000 soldater lå nettopp i Guddingsvika hvor Meråker Mountain Challenge og NM terrengultra starter.  Se også: Karolinernes dødsmarsj De to-tre første kilometerne av NM i terreng Ultra 2018 følger den 300 år gamle krigsleia mot den karakteristiske fjelltoppen Hermannssnasen.

Vi får håpe det går bedre med deltagerne i NM enn med Karolinerne for 300 år siden. Den svenske retretten endte med tragedie, av en styrke på rundt 6 000 soldater døde halvparten og 800 ble krøplinger for resten av livet.
 

DSC_3526.jpg
Foto tilsendt av arrangøren.


RIB-transport

Reisen til start blir også av det spektakulære slaget. Deltakerne skal få kjøre havbåtene rib (rigid-inflatable boat) over Norges 85. største innsjø Feren til veiløse Guddingsvika.

De snaut 6 kilometerne til start vil i seg selv bli en opplevelse og selvsagt går det fort unna med motorer på over 500 HK.
 

RibberX3.jpg
Akkurat så heftig blir transporten til start i årets MMC! (Foto: Arrangøren)


Idyllisk-under-båttransport-til-start-Ultra.jpgSlik foregår vanligvis transport over til Guddingsvika. (Foto: Arrangøren)
 

Løype over ni 1000-meterstopper

NM-løypa er den samme som brukes i Meråker Mountain Challende, 70 kilometer i tøft fjellterreng over ni av bygdas 1000-meterstopper. Her blir det altså NM og veteran-NM (5-årsklasser) for de som løper for en friidrettsklubb, og konkurranse uten NM-status i samme løype for alle andre. I tillegg er det en vandreklasse i 70-kilometeren, og en del kortere alternative løyper. 

Løpets hjemmeside
Se også tidligere omtale: NM terrengultra 2018 arrangeres i Meråker
 

Løype_ultra.jpg

Se løypa i større utgave i RaceTracker