Det har blitt løpt mange gode løp i Lier i løpet av de to siste årene. Søndagens arrangement samlet flere glade mosjonister i et surt høstvær, men asfalten var bar og forholdene lå tilrette for løping i raske sko.

Dagens arrangement samlet nær 173 fornøyde deltakere fordelt på tre distanser. Det var mulig å velge mellom 5 kilometer, 10 kilometer eller halvmaraton.

5 kilometer

Unggutten Jonathan Alsaker-Arentz fra Sturla IF var dagens raskeste løper på den korteste distansen. Han løp solo fra første meter og stod for dagens beste prestasjon med tida 15.58, og hadde med det en luke ned til nummer to, Eric James Holtquist på 91 sekunder. Holtquist som løper for Ås IL løp på 17.29 i klassen for de over 40+. Den tredje mannen i mål i dagens arrangement var Erlend Godager med tida 17.37.

10Sondre Nordby VagliKjelsås ILM230:19:06+ 3:08

Det ble trøndersk seier i kvinneklassen til Kathrine Hovd fra Namdal løpeklubb på 19.22. Nummer to ble Oda Karlsen Bekkestad som passerte målstreken drøye minuttet bak vinneren på 20.33. Tredje raskeste løper ble ungjenta, Mina Daasvand Solli fra Asker Skiklubb på 21.34.

De beste kvinner

1Kathrine HovdNamdal løpeklubbK230:19:22
2Oda Karlsen BekkestadSchous vennerK230:20:33+ 1:12
3Mina Daasvand SolliAsker Skiklubb, langrennK140:21:34+ 2:13

10 kilometer

Dette er distansen det som oftes er flest deltakere, og i dag intet unntak. Seirende ut av konkurransen ble syklisten Robin Mackenzie-Robinson fra Sportsklubben Rye på 34.20. Avstanden ned til neste løper var på halvminuttet til Vetle Pors som løp i mål til tida 34.55. Tredjeplassen gikk til Sigurd Sunde Sortland.

10Sondre Matre FossumMatreM230:37:07+ 2:47

Spirit Friidrettsklubb var representert på Østlandet med Helena Hope. Hun krysset målstreken på 36.58. Karianne Moe og Ane Marte Bakke ble henholdsvis nummer to og tre med tidene 41.20 og 41.32.

Halvmaraton

Vinneren av den lengste distansen løper for Burfjord IL og heter Bjørn Thomas Nygaard. Tida hans ble 1.15.49 og kom inn med en luke ned til dagens nummer to og tre på over på over fem minutter. Emil Helvik fikk tida 1.21.27 og Lars Martin Falck fulgte tett bak med 1.21.49.

10Nawid Fazli M231:27:45+ 11:56

Helga Løset Skodjereite løp 21,1 kilometer på 1.31.44 og var dagens desidert raskeste løper på distansen. Nummer to ble Ingrid Nakling Kristiansen med 1.35.29 og Solvei Kvinge nummer tre der slutt-tida viste 1.42.59.