Det var nesten komisk å se hvordan løperne på kvinnenes 1500-meter i Lag-EM nektet å være den som satte fart, og det varte ikke bare i en runde, men i over to runder. På dette nivået er 3:40 min/km joggefart, og 800 meter ble passert på 2:55:05.

- Planen var at jeg bare skulle være med, sa Karoline etter løpet, som nok ergret seg litt over at hun var innesperret da kjøret startet etter 1200 meter.

Tett felt der ingen ville løpe fort. (Foto: Arne Dag Myking)

Passering 700 meter. (Foto: Arne Dag Myking)​

Samtlige løpere var i en tett klynge da Barysevich og Bobocea (4.02 og 4:03 tidligere i år) satte opp farten 100 meter inn på sisterunden. Bak i feltet var Karoline Grøvdal innesperret, og innen kun kom seg løs var det alt for sent - og kanskje manglet hun også fartsressurser til en så rask avslutning.

Det ble hviterussiske Daryia Barysevich som vant på på 4:50:60, en utroilig svak tid, men slik er det noen ganger i konkurranser der bare plasseringer teller.

- Det var veldig vanskelig, og jeg var redd for å gå på trynet, det var trangt i feltet sa Karioline etter løpet og konkluderte videre med at det nok var litt dårlig taktisk.

1100 meter, farten er fortsatt lav og Karoline ligger i dårlig posisjon med tanke på fartsøkningen som måtte komme. (Foto: Arne Dag Myking)

Hviterussisk seier. (Foto: Arne Dag Myking)

Karoline inn til en litt skuffende 7. plass. Men hun kan uansett glede seg over en fin helg med klar seier på 3000 meter dagen før. (Foto: Arne Dag Myking)