I kvinneklassen ble det tredobbelt kenyansk med Beatrice Chepkoech først i mål på 47.18. Evaline Chirchir på andreplass var bare 2 sekunder bak, mens Stella Chesang ble nummer tre ytterligere 17 sekunder bak. Vinnertida gir en snittfart på 3.09 per kilometer.

15 km er ikke noen offisiell rekorddistanse, men skotske Eilish McColgan skriver i sin Facebook-oppdatering at hun satte britisk rekord med 47.40. Det holdt til en fjerdeplass i løpet. Den gamle britiske bestetida på 15 km hadde Eilish' mor, Liz McColgan, med 47.43. Paula Radcliffe løp i sin tid på 46.41, men det var i ei ikke-godkjent løype.

Tyske Hannah Klein løp også meget bra og ble nummer fem, bare 5 sekunder bak mer kjente McColgan. Diane van Es ble beste nederlandske løper på sjetteplass.

Ingen norske løpere var med langt framme. Siden resultatlistene ikke er søkbare på nasjon, er det ikke godt å si om det var med løpere fra Norge denne gangen.

Kvinnepallen.jpgBeatrice Chepkoech (midten) vant foran Evaline Chirchir (til venstre) og Stella Chesang, alle tre fra Kenya. (Foto: arrangøren)

Suveren seier til unggutten Rogers Kibet

Bare 19 år gamle Rogers Kibet fra Uganda tok en klar seier i herreklassen. Kibet har 27.31,08 som pers på 10000 m, og nå løp han 50 prosent lenger på 42.08. Det gir en snittfart på 2.49 per km i den altså ikke helt flate løypa.

Nibret Melak fra Etiopia ble nummer to med 42.43, mens Abel Sikowo, også han fra Uganda, sikra seg tredjeplassen med 42.58.

Vi kan ellers ta med at årets europeiske mester på maraton, tyske Richard Ringer, ble nummer ni med 43.24. Forrige europamester på maraton, belgiske Koen Naert, var ikke stort dårligere med 43.36 og ellevteplass. Richard Douma fikk æren av å bli beste nederlender på sjuendeplass.

Det var heller kjølig og noe regn under løpet som samla hele 14405 løpere. 31 av dem løp i klassen for blinde, og 4081 var kvinner.

Rogers Kibet (midten) vant foran Nibret Melak (til venstre) og Abel Sikowo. (Foto: arrangøren)