Bjorn Høiby suveren i 3. løp
Bjørn Høiby fra Næroset gjestet høstkarusellen på Braskereidfoss og vant det 3. løpet med nesten ett minutts margin til kvartetten bak. Totalt gjennomførte 31 deltagere den 4,4 km lange løypa i praktfult høstvær. Foto: Jan Arne Stræte.
Også høstens tredje løp på Braskereidfoss gikk i en meget flat løype rundt på området til Moelven Våler og Forestia. Bjørn Høiby som har sin styrke i sugende motbakker på vinterføre, hadde imidlertid ingen problemer med å få fart nok på beina til å holde unna for konkurrentene på flatene. Med en del svinger mellom plankestabler og sagflishauger var det likevel ingen kjemperask løype, selv om underlagt stort sett bestod av asfalt og tørr grus.

Forholdene var riktig innbydende denne sene oktoberlørdagen, og det var hyggelig for initiativtakerne at høstens største antall stilte opp. De 31 registrerte deltagerne fordelte seg med 20 i mosjonsklassen og 11 i de aktive klasser. Om fjorten dager går det siste løpet i årets karusell som altså blir arrangert som en ren høstkarusell.
Alle foto: Jan Arne Stræte.
Bjørn Høiby løp alene fra start til mål og gjorde unna de (knapt) fire og en halv kilometrene på 15.21.
Det ble en fin fight om andreplassen i lørdagens løp. Halvveis er det Per Ivar Svartholt som leder foran Rolf Bakken, Geir Sørmo, Per Arne Lien og Andreas M Ullerud (skjult).
Rolf Bakken prøvde forgjeves å "sprenge" feltet på den siste kilometeren. Per Ivar Svartholt og Per Arne Lien følger bra på, mens Andreas M Ullerud må slippe trioen noen få meter foran seg. Per Ivar Svartholt viste seg som den sterkeste spurteren for dagen og "vant" 2. plassen på målstreken.
14 år gamle Andreas M Ullerud imponerte igjen med sine gode stayer-egenskaper. Med slutt-tida 16.23 var han bare 11 sekunder bak Per Ivar Svartholt på 2. plass. For fjorten dager siden var avstanden mellom de to 23 sekunder, og da var løypa en halv kilometer kortere. Når unggutten fra Våler holder følge helt inn, blir han nok farlig i spurten for noen og en hver!
Oda Lien var eneste jente i aktiv klasse med 20.27.
Bjørn Håkon Skjerpen fikk notert 21.25 i sola på hjemmebane.