Pressemelding fra Triatlonforbundet


Det skal en del omstilling til å bytte mellom lang- og kortdistanse. Men en som ser ut til å klare dette bedre enn noen andre er Blummenfelt. Han sier: «Jeg er klar og gleder meg. Føler meg fresh etter forrige helg, men er spent på hva det holder til. Men gir alt som vanlig.» Gustav er kanskje ikke like trygg på omstillingen. Han sier: «Det skal bli bra å komme i gang med OL kvalifiseringen for ekte og samle mest mulig poeng». Iden har den raskeste sykkel splitt-tiden i denne løypa av de startende i morgen, og tok også en pallplass her i 2019, som er forrige gang dette løpet ble gjennomført.

Både vi i Norge og folk ellers i verden som følger triatlon mimrer gjerne tilbake til VM-runden i Bermuda i 2018. For første gang tok en nasjon alle pallplassene på en VM-runde i herreklassen. Øverst sto Casper Stornes, med Kristian Blummenfelt og Gustav Iden på hver sin side. Casper, som bare hadde fått delta i et par VM-runder tidligere, overrasket konkurrentene, da han etter en dårlig svøm hentet inn og syklet forbi hele feltet. De andre så på hverandre og lot den ukjente 21-åringen gå, vel vitende om at Cork Screw Hill måtte forseres 8 ganger og ville kunne suge kreftene ut av løpebeina. De trodde vel kanskje at dette var et dumdristig forsøk av den yngste utøveren i feltet.

Cork Screw Hill er nå omdøpt Flora Duffy Hill, til ære for lokaljenta som tok gull i OL i triatlon.

De norske triatletene, som ikke har deltatt i Ironman, har deltatt på høydesamling i Spania de siste ukene. Dette er den samme oppladningen som det norske laget hadde da de kom hit i 2018. Vetle Thorn er på Bermuda for første gang. Han sier: «Det er godt å kunne konkurrere igjen etter et bra høydeopphold på 3 uker. Aldri vært her på Bermuda før, men ser veldig fram til å konkurrere her i morgen. Formen skal være bra og jeg ser fram til å kjempe for hver plassering i morgen».

Også Solveig Løvseth er spent. Hun sier: «Gleder meg til å konkurrere og kroppen kjennes bra ut etter å ha kommet ned fra høyden. Og gleder seg til å kjøre i en tøff og spennende løype. Målet er å overraske ( i positiv forstand)». Casper er skadet og ute for sesongen.