Tekst og foto: Marit Haugdahl

Nordre Follos første virtuelle terrengløp

Terrengløpet Bøleråsen Rundt går nye veier og lar ikke et virus få stoppe idrettsgleden. Velkommen til Terrengløpet Bøleråsen Rundt Virtuell 2020 – Nordre Follos første virtuelle løp!
 

BøleråsenRundtErikBHolm (960x1280).jpg

– Først avlyste vi årets løp på grunn av koronasituasjonen. Men vi syntes det var for ille å ikke skulle arrangere løp i år. Vi hadde gledet oss sånn til å etablere dette som en skikkelig vårtradisjon ved å gjennomføre Bøleråsen Rundt for tredje gang, forteller en av initiativtakerne, Erik B. Holm (bildet).

Oppstart: 10. juni
Gleden er derfor stor over at det nå blir terrengløp likevel. Det skjer ved hjelp av tidtaking med treningsappen Strava og helt nyutviklet digital støtte i appen Race Peps, som aldri er brukt på denne måten i Norge tidligere.

Det virtuelle løpet starter opp søndag 10. mai, samme dagen som det ordinære Bøleråsen Rundt skulle gått av stabelen. Det avsluttes 14. juni og i denne perioden kan du delta når du vil og så mange ganger du ønsker.
 

Bygger kultur

Den virtuelle versjonen av løpet er den tredje utgaven av Bøleråsen Rundt, og arrangør er fortsatt Langhus IL Fotball. Breddeklubben ønsker å utvide sitt engasjement i Langhusmiljøet.

– Vi ønsker å bygge en skikkelig kultur på Langhus som går ut over laget og klubben. Vi vil skape et «vi» og arrangere mer enn bare fotballtreninger, cuper og kamper for medlemmene. Vi vil skape noe for hele Langhus, sier fotballklubbens «kulturminister», Vegard Myhra Solaas.

Starfeltet på 10 km. (Foto: Marit Haugdahl)
Fra starten i 2019, da Bøleråsen Rundt ble arrangert på "vanlig" måte. (Foto: Marit Haugdahl)
2019: Stor deltagerøkning på trivelige Bøleråsen Rundt
 

Naturopplevelse

Langhus tettsted ligger med skogen og marka som nærmeste nabo midt i Nordre Follo kommune sør for Oslo. Kommunen ble en realitet ved årsskiftet, da Oppegård og Ski slo seg sammen.

Løypa er på 5 kilometer og går for det meste i skogsterreng eller på tursti med toppdekke av bark, men følger også asfalterte gangveier. Runden rundt den bebygde kollen Bøleråsen gir skikkelig «skogstur»-følelse, til tross for at den ligger i randsonen av bebyggelsen. Her kan du høre livlig fuglekvitter (hvis du ikke har høy lyd i øreproppene) og møte både elg, rådyr og kanskje en luskende rev på turen.

Både start og målgang er ved Haugjordet ungdomsskole, og her er det også rikelig med gratis parkeringsplasser.

BøleråsenRundtArrangementskomite1 (1280x960).jpg
Representanter fra arrangørkomiteen, ordfører (t.h.) og journalist i lokalavisa (t.v.) i aksjon under et forberedelsesmøte denne uken. På toppbildet er de ved startstreken, her er de ved målstreken. (Foto: Marit Haugdahl)
 

Ordfører: Imponert

Ordfører Hanne Opdan (AP), som selv bor på Langhus, er imponert over kreativiteten i den energiske arrangørkomiteen.

– Ved å gjennomføre Bøleråsen Rundt som et virtuelt løp, har de vist på en glimrende måte hvordan man kan gjøre en begrensning til en mulighet. Jeg håper riktig mange melder seg på, sier Opdan, som har lovet å stille opp for å fyre av startpistolen på startstreken som en symbolsk oppstart førstkommende søndag klokken 12.

Billig og sikkert

Deltakelse koster kun 50 kroner, og du kan gjerne løpe flere ganger. Det er altså mulig å forbedre egen tid og gå forbi naboen eller en kompis. Arrangørene lover løpende resultatservice og rundhåndet heder og ære. Det blir premier til alle klassevinnerne, samt at det trekkes ut en del premier fra sponsorene blant alle deltakerne.

Du kan gjennomføre løpet når du selv vil i perioden søndag 10. mai til og med søndag 14. juni. Husk å holde avstand og følg gjeldende smittevernregler.

Løypekart og mer info finner du på arrangementssiden på Facebook.
Her står det også tydelig beskrevet hvordan du melder deg på og deltar. Løypa logges i Strava, og i tillegg benyttes den nyutviklede appen Race Peps, hvor deltakerne vil motta lydinstrukser og motivasjon på øret under løpet.


SkjermdumpLøypekartRiktigversjonBøleråsenRundt (2).jpg
Løypekartet.

OM APPENE
Hent Strava-appen gratis her: www.strava.com og lag deg en bruker. Du kan se på løypa (segmentet) som heter «Bøleråsen Rundt 5k fra Haugjordet» her:
https://www.strava.com/segments/23658470

Les mer om Race Peps her: Race Peps Virual Runs
Hent Race Peps-appen gratis her: https://www.racepeps.com/download/ og lag deg en bruker.