Marka Rundt er Trondheims eldste og største turrenn, og ble lørdag 15. februar arrangert for 72. gang. Totalt var det 354 skiløpere som fullførte det 40 kilometer lange rennet fra Granåsen skisenter. Selv om arena ble flyttet fra området ved Byåsen Butikksenter til Granåsen i 2016, er løypa stort sett den samme som tidligere år.

Jespersen vant i år som i fjor

Det var ingen overraskelse at Chris Jespersen var førstemann over mål. Strindheimløperen  som representerer Team Koteng i Ski Classics (der han vant La Diagonela for en måned siden) var 45 sekunder foran Eirik Telebond fra Klæbu IL. Disse to var i en klasse for seg selv, og det skulle gå 5 minutter før tredjemann, Sindre Tungesvik fra Jardar IL, krysset målstreken.

Jespersens vinnertid på 1:48:39 er drøyt fire minutter raskere enn tiden han vant på i fjor. Hele 88% av deltagerne i turklassen var menn.

Chris Jespersen vant Marka Rundt i år som i fjor. (Arrangørfoto)

Berit Gjelten klart raskest i kvinneklassen

Også i kvinneklassen var det bedre vinnertid i år enn i fjor. Berit Gjelten fra arrangørklubben Vestbyen IL var klart raskest med tiden 2:14:44, mens Invild Bratlie fra den andre arrangørklubben, NTNUI Langrenn, kom inn på 2:19:55. Fjorårsvinner Anne Nevin brukte 2:26:29.

Berit Gjelten vant kvinneklassen. (Arrangørfoto)