Flere norske ungdommer hevda seg godt i møte med sterke svenske løpere i CityVarvet lørdag 19. mai. Men det var i 15-årsklassen for jenter at det ble norsk storeslem. Ina Halle Haugen vant på 14.47 og var 32 sekunder foran søster Maren. Marthe Johanne Hjelmeset fulgte ytterligere 10 sekunder bak. Beste svenske jente var godt over minuttet bak den norske vinneren.

I klasse gutter 17 ble Bastian Karlsen Antonsen nummer fire og Gabriel Solve Bondevik nummer sju. I klasse gutter 15 år ble Marcus Dahl-Rismyhr nummer åtte.

CityVarvet, som har identisk trase med de siste 4,2 kilometerne i Göteborgsvarvet, var i år for første gang også åpent for voksne løpere. Her var nivået veldig glissent sammenlignet med hvordan det var i ungdomsklassene. I alt deltok 19 norske i CityVarvet, og sju av dem løp i ungdomsklassene.

Les reportasje fra selve Göteborgsvarvet

Det var ungdommen som dominerte fremst i startfeltet for CityVarvet. Starten foregår på Götaplatsen foran Nasjonalgalleriet i enden av Avenyn. (Foto: Bjørn Johannessen)

Jenter 15 år

Gutter 15 år

Gutter 17 år

Alle norske resultat i CityVarvet

Alle resultat Göteborgsvarvet

Det nye CityVarvet fra start til mål
Start ut fra Götaplatsen. (Foto: Bjørn Johannessen)

Ca. 50 musikalske innslag totalt langs den 21 km lange løypa. (Foto: Bjørn Johannessen)

Musikk i naturen. (Foto: Bjørn Johannessen)

Under brua. (Foto: Bjørn Johannessen)

cityvarvet-underveis-G0250736.jpgOver brua. (Foto: Bjørn Johannessen)

En kilometer til mål. (Foto: Bjørn Johannessen)

Siste drikkestasjon før mål. (Foto: Bjørn Johannessen)

Siste 120 meter på stadion. (Foto: Bjørn Johannessen)

Siste innspurt. (Foto: Bjørn Johannessen)

Målgang. (Foto: Runar Gilberg)

De som ville, og hadde betalt ekstra for det, kunne være med på nyvinningen YogaRun hvor man etter CityVarvet hadde 45 minutter yoga og 30 minutter meditasjon. (Foto: Bjørn Johannessen)

Yoga-instruktør Elaine De Souza. (Foto: Bjørn Johannessen)