Ildsjelene bak Ørsta fjellmaraton inviterer til årets utgåve av Ørsta fjellmaraton. Velkommen til løpet som tar løping tilbake til grunnprinsippet.

Ørsta fjellmaraton har to distanser: Halvmaraton (ei runde) og heilmaraton (to runder). Deltakerne må være sjølforsynte med mat og drikke underveis. En finner flere gode vasskjelder langs løypa. Når en kommer til runding snur man retning og spring runde to motsett vei. Dette gjør en for at deltakerne skal møte på kvarandre og gjøre løpet mer sosialt. Ørsta Fjellmaraton har hilse og heieplikt når man møter andre deltakarar!

Løypetraseen
Løypa går stort sett på god sti og på skogsvei. Arrangøren merker løypa i enkelte viktige kryss og i de 200 meterne der stien er utydlig. Arrangøren oppfordrer likevel deltakere som ikke er kjent i området, om å ta med seg kart og kompass,(det blir delt ut løypekart med forklaringer til kartet).

Billig maraton
Dette er Norges billigste maraton! 100 kr for halv eller heil maraton, uansett alder. Vi har heller ingen aldersgrense. Vi anbefaler deltakere under 13 år om å springe sammen med en voksen person.

Hvor og når
Start og mål er gardstunet på Barstad i Ørsta. Følg merking.
Kommer man fra Ålesund omegn og til Ørsta sentrum. Da følger man skiltingen mot Sæbø. Etter ca 5 km kommer dere til en hard høgresving inn på ei bro. Man skal ikke kjøre over broa, men følge veien rett frem (fv55). Følg skiltingen rett frem mot Follestaddalen. Etter 1 km er dere fremme. Det vil stå skilt i veikanten som viser vei til parkering.

Kommer man via Volda, kan man kjøre over Krøvelseidet til Bondalen. Så ned mot Ørsta og ta til høyre etter Høgebrua (fv55). Følg veien 1 km (Barstad, skiltet mot Brudavolltunet)


Starttidspunkt for maraton er kl.09.00. (evt tidligstart en time før, kl. 08.00)
Starttidspunkt for halvmaraton er kl. 12.00. (evt tidligstart to timer før, kl. 10.00)

For mer info og påmelding gå inn på hjemmesiden.  Ørsta Fjellmaraton har også egen facebookside.

Ørsta Fjellmaraton på Kondis sin terminliste. Reportasjen om Ørsta fjellmaraton i 2018.

 


Orsta-Fjellmaraton-logo.jpg
En ekte fjellmaraton må selvsagt ha en flott logo! Illustrert ser du de tre toppene i traseen: Grøthornet, Sandhornet og Rambjøra.

Alle foto: Arild Foldal / Ørsta Fjellmaraton


foto_Arild_Foldal_01.jpg
Hyttefolket på Mosætra stiller opp med drikkestasjon for deltakerne. Dette setter arrangøren stor pris på!

foto_Arild_Foldal_03.jpg
Man trenger ikke delta på Ørsta Fjellmaraton på tid. Arrangøren ønsker alle velkommen.

IMG_3785.jpg
På vei oppover Kråkenakken mot Grøthornet, løypas første av tre topper, blir utsikten bedre og bedre for hver høydemeter! Ørstafjorden i det fjerne.

IMG_3788.jpg
Her er vi over tregrensa, på Kråkenakken (496 moh), der fotografen måtte ha seg en pust i bakken. Den verste stigninga er overstått, og terrenget blir slakere.

IMG_3786.jpg
Flott utsikt over Åmdalen og Vatnevatnet. Til venstre skimter man Bondalseidet og til høyre Krøvelseidet mot Volda.

IMG_3794.jpg
Utsikt frå Sandhornet. Vi ser mot Myklebustheida med Veirahaldet til høyre. Nærmest ser du ned på Rebbestadhornet.

IMG_3796.jpg
Frå Sandhornet (909 moh) ser vi ned i Follestaddalen. Kolåstinden, kongen over Sunnmørsalpene, troner i det fjerne.

IMG_3792.jpg
Flott utsikt mot Follestaddalen og Standalseidet.

Skjermbilde 2016-02-27 kl. 21.04.01.png
Fra løypas høgeste punkt (Sandhornet 909 moh) ser vi ned mot den tredje toppen man skal innom, Rambjørhornet, heilt til venstre på bildet. Midt i bildet ser vi Langedalen og Ørstaskaret i det fjerne. De to spisseste fjellene er Vassdalstinden og Kjerringa.