Mosjonsløpet Ølmedal Rundt ble arrangert 2. pinsedag for 32. år på rad, og nok en gang ble folketallet i Imsland (ca 7 mil øst for Haugesund) mer enn doblet under løpsfesten der det i år var totalt 625 deltagere.

Blant de mange deltagerne var også en verdensmester – Sjur Røthe - som satte farge på arrangementet og som også deltok i løpet der han kom inn på 3. plass.

IMG_1677 (1280x696).jpgStarten på Ølmedal Rundt med vinneren Henning Mæhle (startnummer 38) side om side med Sjur Røthe. (Foto: Bente Kjos Wenjum)

For første gang var det egne klasser for ungommer 13-16 år, der det startet 20 løpere totalt. I de aktive klassene ellers var det 108 deltagere. De aller fleste stilte likevel i trimklassen der det var 417 deltagere, og et eget barneløp samlet 80 deltagere.

Full fart i barneløpet. (Foto: Bente Kjos Wenjum)

De som løp raskest i den 7 km lange løypa rundt idylliske Ølmedalsvatnet. var Henning Mæhle fra SK Vidar i herreklassen (21:11) og Maryna Novik fra IF Klypetussen i kvinneklassen (24:40).

Henning Mæhle var 23 sekunder foran Ragnar Stølsmark fra GTI Stavanger på 2. plass og 46 sekunder foran Sjur Røthe fra Voss IL.

Maryna Novik var nesten ett minutt (56 sekunder) foran Sara Aarseth fra Stavanger Friiidrett og nesten tre minutter foran Lilly Laurense Nilsen fra VIL på 3. plass.

Maryna Novik får stor applaus på vei mot mål og seier. (Foto: Bente Kjos Wenjum)​