Det regnet i morgentimene, men da starten gikk for Pederløpet ved Myrstad Mathus, var det blitt oppholdsvær og værprognosene framover dagen var gode. Temperaturen i mål oppe på fjellet var 16 grader, men tåken blei hengende igjen noen timer utover formiddagen. Løypa oppover stien under skiheisa var både våt og glatt.

Pederløpet blir arrangert av Spjelkavik Idrettslag og Skolekorpset i Spjelkavik i samarbeid med Myrstad Mathus i sentrum av Vika. Løpet blir arrangert til minne om Peder Nedregård som gikk bort for litt siden. Peder Nedregård var en sentral skikkelse i lokalmiljøet og gjorde en formidabel innsats både for idrettslaget og korpset. Dessuten var han lokalhistoriker. Familien til Peder deltok i dagens løp.

Herreklassen blei vunnet av Jonas Gardien, Spjelkavik på tiden 15.17 foran Ottar Pettersen med tiden 15.37. På tredjeplass kom Frode Mauren, Velledalen IL på 15.40. Det blei litt kluss med tidene da noen konkurranseløpere fikk startnummer uten tidtakerbrikke. Men arrangøren lover å ha alle tider oppe å gå i løpet av kvelden. Deltakelsen var godt over 50 løpere i konkurranseklassen, og de fleste kom fra lokalmiljøet. Dessuten deltok et par hundre trimmere uten tidtaking.

Arrangøren gjorde en god jobb, selv om det blei noen få minustrekk. Det er første gang de arrangerer løp, og Pederløpet er kommet for å bli. Gavebordet var stort og arrangementet fortsatte utover kvelden i det som blir kalt Vikadagene.

Se bildealbum på Facebook Kondis M&R

RESULTATER

St.nr. Fornavn Etternavn Kj. Tid Pl. Pl. kj.
230 Kåre Årvik M 46:35.9 51 40

Foer_musikkFør løpet startet var det levende musikk og markedsdag i startområdet

Janne_Elin_Vatnaland_maalJanne Elin Vatnaland går i mål oppe på Spjelkavikfjellet der turheisa har sin endestasjon

May_Evy_NesheimMay Evy Nesheim blei nest beste kvinne. Fremdeles ligger tåken godt nede i fjellsida

Mirela_Jaromin
Mirela Jaromin (213) tok tredjeplassen og fikk følge av, ikke mindre enn to herreløpere over målstreken. Startnummer 214 er Sverre Hovelsrud og nummer 215 er Glenn Tilseth

Emma_Kristiansen_1280x828.jpgSå følger unge Emma Kristiansen

May_Evy_Nesheim_pallenEneste jente som var tilstede under premieutdelingen var May Evy Nesheim. May mottok sin velfortjente premie for andreplass

Jonas_Gardien_vinnerJonas Gardien er ekte vikagutt og vinner det første Pederløpet

Jonas_Gardien_etterDette var det første løpet Jonas Gardien har vunnet. Det blei et oppgjør mellom lokale utøvere, da det ikke kom noen "storkanoner" utenfra

Ottar_Pettersen
Ottar Pettersen blei andremann

Frode_Mauren
Frode Mauren blei nummer tre

Johan_Gardien
Så kommer Johan Gardien. Johan er far til vinneren Jonas Gardien og er opprinnelig hollender

Baard_AuneBård Aune blir nummer fem. Både Bård og Johan Gardien konkurrerer i klasse 55-59 år

Pallen_herrer
Premiepallen for herrer. Fra venstre, Ottar Pettersen (2), Jonas Gardien (vinner) og Frode Mauren (3)