Løpet burde passe for de aller fleste. Løypa er lettløpt og måler 5 kilometer. Den går på gode stier og er i følge arrangøren Norges raskeste løype på sti. Har du aldri løpt en 5-kilometer før, så er kanskje dette et passende løp? Her kan du velge å løpe på tid eller uten tidtaking.

Løpet som altså tidligere het Hytteplantesten oppstod i 1995 som et testløp for Hytteplans løpere som skulle løpe Ringeriksmaraton. Etter hvert vokste løpet og ble et stort mosjonsløp. Det arrangeres på Eggemoen i lettløpte løyper utenfor Hønefoss. I fjor ble det arrangert under navnet HQ-testen.

I tillegg til en kontrollmålt 5 kilometer, tilbys det barneløp over 750 meter og 1500 meter. Det blir medalje til alle deltakere, samt uttrekkspremier. De beste vil også konkurrere om pengepremier.