Eli Anne Dvergsdal vant det prestisjetunge fjelløpet Zegama-Aizkorri i spansk Baskeland søndag 2. juni.

Zegama-Aizkorri i Spania er det første løpet i Golden Trail World Series, syv løp der Mont Blanc Marathon nok er det mest kjente her i Norge, men hvor alle løpene er utfordrende fjelløp - de fire lengste er på 42 km. Zegama-Aizkorri arrangeres ved den lille byen Zegama ca. 2 mil sør for San Sebastian i Nord-Spanias Sierra. Løypa måler 42195 meter, altså maratondistansen, og har hele 5472 høydemeter!

- My first marathon, and my first international win! So hard and warm, but so much fun! Struggeling with the heat, cramps in both legs after 3 hours, happy to manage to keep pushing all the way. I never even dreamed of taking the win, skriver Eli Anne på facebook. Hun hadde ikke forventet å være i topp 20, men vant!

Se arrangørens video som oppsummerer løpet

Det var en overlegen seier til 27-åringen fra Bergen, som tidligere spilte fotball for Sandviken - og som etter hvert har markert seg med mange seire i norske løp på alle underlag. I fjor kom hun på 4. plass i EM fjelløp der hun representerte Norge, men der løp de jo mindre enn en time. I Zegama var det mye lengre, mye brattere og mye varmere - og hun taklet det på imponerende vis - i reneste Kilian Jornet-stil. Kilian - som bor i Norge - og som regnes for å være verdens beste fjelløper, vant herreklassen.

I tillegg til gleden over seieren og pokal kunne vinnerne også ta med seg en sjekk hver på 1500€ . Vi legger også merke til at Eli Annes tid er over 2 minutter bedre en den sterke svenske ultraløperen Ida Nilssons vinnertid i fjor (4:38:38).

Yngvild Kaspersen fulgte opp med en sterk 6. plass, 19 minutter etter Eli Anne, på en distanse som er lenger enn det også Yngvild vamligvis løper.

I herreklassen ble Stian Angermund-Vik nummer fire - bare 7.30 etter Kilian Jornet og under 4 minutter fra pallen.

Bildet kan inneholde: 7 personer, personer smiler, utendørs
Wow. What a race. What a crazy race this was. I was too hot, but the atmosphere was amazing. I love this race, skriver Stian på sin facebookside under dette bildet. (Foto: Golden Trail Series, Philipp Reiter).

Kilian Jornet vant herreklassen. (Foto: Fotorunners)