Arrangements-teknisk finnes det nok langt proffere løp enn løpene i Øverbygda. Strandvoldbruas Minneløp og Øverbygdajoggen er likevel "merkevarer" hvor deltagerne vet hva de får. Både blant deltagere og i arrangement-staben (bildet) er det mange som har lang "fartstid". Den andre lørdagen både i juli og oktober tilbyr Arne Moren & Co. den samme "merkevaren" på billigsalg år etter år.
Løpene i Arne Morens ånd har en fin blanding av god, gammeldags atmosfære og nye, kreative ideer, så også denne gangen. Nyvinningene i høst var nye, ferdigtrykte skilt og ei resultat-tavla av det manuelle, "anti-elektroniske" slaget.
Foto%3A+Desiree+Kristiansen.
Foto: Desiree Kristiansen.
Deltagelsen stod i stil med været - dvs. upåklagelig. Totalt fant vi 48 navn på deltagerlistene, fordelt på 27 aktive og 21 mosjonister. I de aktives rekker fant vi 7 på 3,7 km, 9 på 9 km og 11 på 17 km. Av disse gjennomførte 3 mann den lengste distansen på sykkel. Deltakerrekorden fra 1985 (55) er innen rekkevidde. På bildet over ser vi i første rekke Knut Stein på sykkel ved siden av Ingar Kristiansen, Stefan German og Geir Øvergård. Sykkelvinner Espen Årud har allerede forsvunnet ut av bildet.
Foto%3A+Desiree+Kristiansen.
Foto: Desiree Kristiansen.
Minneløpets mest spennende duell fant sted på 17 km. Etter at Geir Øvergård tok en tidlig ledelse, ble han innhentet av duoen Ingar Kristiansen og Geir Myhr Øien. På de siste kilometrene tilbake til Løvåsen-krysset skulle det vise seg å bli et oppgjør mellom de to beste fra fjorårets løp. Den gang var romerikingen som representerer Ås IL og bor på Tynset, Geir Myhr Øien, minuttet foran. I år var det tid for revansje, og Ingar Kristiansen kunne fornøyd sikre seieren med to sekunders margin.
Raskest mann i av "Strandvoldbruas Minneritt" var Espen Årud, som gjennomførte 17 km på 32.24.

Undertengede "kontrollmålte" for anledningen alle de tre løypelengdene med den nyanskaffede Garmin Forerunner 305 (se mer om vindunderet i annonsen i høyremargen). Med GPS-nøyaktighet ble distansene målt til 3,7 km, 8,8 km og 16,5 km.
Vinner av damenes 17 km, Karen Nergård, ble uttrekt som vinner av en av dagens orginale uttrekkspremier: Et gavekort på 8 kubikkmeter veggrus gitt av Høgåsen Grusforetning. Det gjenstår bare et lite problem: Hvordan få med seg premien hjem? (Det var sikkert greit for de tilreisende at premien ble vunnet av en trysling.)
Fem deltagere, blant dem undetegnede, ble en tømmerstokk rikere etter Trysil-turen! Da er det bare å ta med seg henger og motorsag på neste Trysil-tur, så bli strømregninga litt mindre til vinteren. Det er ikke bare kvaliteten, men også kvantiteten på premiene i Øverbygda som er orginal. I tillegg til selvvalgt premie etter plassering, vanket det altså uttrekkspremie og kanskje også loddpremie. Som eks. endte undertegnede opp med følgende premie-samling etter en nest-siste plass lørdag: En weekend-koffert, ei T-skjorte og - en tømmerstokk.
Sjølironien sitter løst i Øverbygda! Her får Runar Pettersen en spesialtrykt klubbtrøye etter årviss deltagelse under originalt klubbnavn. Det er tydeligvis tatt høyde for at klubben vil ekspandere i framtiden. Så langt har nemlig "Idiotkameraten(e) bare ett medlem!

Også en annen fast lokal deltager, Kjell Lysfoss - "Kabbediget Søppel", ble beæret med egen klubbskjorte etter at han nok en gang fullførte sin 17 km.
Selv om det var mildt og godt for årstida, valgte Ann Britt Nygård et par votter som kan bli gode å ha når gradsstokken snart får "normalisert" seg. Her prøver hun vottene foran bålet som begynte å bli fristende å trekke bort til da sola rakk å gjemme seg bak Løvåsen før høstens største begivenhet i Øverbygda var over. De nydelige, tovede ullvottene er forresten strikket av en av løpets faste trimmere, Karine Bakken.
Otto Grafsrønningen ville kanskje ikke blitt totalvinner med sin feilløping andre steder, men her vinner sunt bondvett over firkantet løpsreglement. Otto knallåpnet på 3,7 km i sin første opptreden i Øverbygda, løp fra alle andre og skjønte etter hvert at han hadde løpt feil. Hva gjør man da? Gir opp og bryter? Nei, han kom seg tilbake til start, fikk starte på nytt - og fikk notert klar bestetid. Dermed ble han totalvinner på 3,7 km i sitt andre forsøk!!
Sju år gamle Ole Espen Årud var yngste aktive løper og deltok sammen med hele familien i Strandvoldbruas Minneløp. Et skår i gleden var det kanskje at han ikke fikk registrert tida si, men ved hjelp av fortjente engangskameraer i premie kunne han selv flittig forevige begivenheten for ettertida.
I fjor ble det seier og sykkelhjelm på Geir Myhr Øien. I år ble det andreplass og sykkeltrøye etter å ha løpt et drøyt minutt raskere. Bak ser vi årets innbitte speaker, Sven Åge Svensen.
Hanne Knudsen vant 9 km i år som i fjor. Søster Randi var nærmeste utfordrer to og et halvt minutt bak. Den lettbeinte Rena-jenta som løper for FIK Orion har hatt fin framgang i år og satte et verdig punktum for sesongen med ny løyperekord for andre gang i Strandvoldbruas Minneløp.