Kvelden før Impossible Games uttalte Karoline Bjerkeli Grøvdal følgende til kondis.no:
– Det er litt kjipt at jeg ikke kan gå for norgesrekord denne gangen, men alt har ikke vært helt optimalt nå i april og mai. Rekorden er så ekstremt god at alt måtte vært perfekt om jeg skulle klart det. Jeg måtte perset med seks sekund, og med den skaden jeg har hatt nå, så føler jeg ikke at det er relalistisk. Alternativene var da å enten ikke stille til start i det hele tatt eller å springe med litt lavere ambisjoner enn norgesrekord. Jeg har veldig lyst til å løpe selv om jeg ikke kan ta rekorden akkurat nå. Det blir å gå litt lavere ut og se om jeg kan overraske meg selv, sa Grøvdal.

Fasiten ble at Karoline på Bislett brøt da det var omtrent 1000 meter igjen av de planlagte 3000. 
– Jeg begynte å kjenne litt til skaden jeg har hatt siden mars. Det er snakk om en stressreaksjon i lysken. Fra mars hadde jeg 5-6 uker uten løping for å bli kvitt skadet. Det er en enkel skade, i den forstand at man bare må avlaste, men så kom den litt tilbake igjen da jeg begynte å kjøre hardøkter. Jeg var veldig i tvil om jeg skulle starte her på Bislett, så konkurransen kom litt for tidlig i forhold til skaden, sa Grøvdal til kondis.no etter 3000-metersløpet der hun var eneste deltaker. Hennes egen pers er på 8.37,58. 

– Skaden har vært litt av og på, men jeg har kjent det litt de siste dagene. Å kunne løpe på 8.40 er en bra tid, men jeg har jo mål om å ligge på et høyere nivå enn det. Derfor ville jeg ikke risikere noe ved å presse meg gjennom den siste 1000-meteren når jeg kjente skaden i lysken. Det er kjipt å bryte, men jeg må være litt smart. Nå må jeg bare avlaste skaden og prøve å bli kvitt den helt, tilføyde Grøvdal. 

Hun ser imidlertid videre framover med optimisme. 
– Framover må jeg se hva som blir av konkurranser, men om det blir Diamond League fra august, så håper jeg å være med der, smilte hun tappert. 

Karoline Bjerkeli Grøvdal_Løp_DSC_2259.jpg
Grøvdal brøt løpet da det var 1000 m igjen. (Foto: Samuel Hafsahl) 

Oversikt over alle Kondis-sakene fra Impossible Games 2020

Start-/resultatlister