Se også bildekarusellen ovenfor. (Alle foto: Christian Prestegård)

Det vart en flott løpsdag i Kollen Opp med 381 fullførende, litt mindre enn deltagerrekorden fra i fjor (408). Det store spenningsmomentet i år var om det kraftige regnværet som rammet Sør-og Østlandet skulle gi seg før før første start kl 10:00 og det gjorde det akkurat. Dessverre for arrangør KollenHopp bidro værgudene/ værmeldingen til at det ikke ble noen ny deltakerrekord. Påmeldingene siste dagene ble kraftig redusert i forhold til i fjor.

KollenOpp - som arrangeres av Kollenhopp - er det eneste trappeløpet i verden som går opp to store hoppbakker. Løypa er 1,2 km lang med 165 høydemeter som inkluderer 800 trappetrinn. Start (hvert 15. sekund) er ved sletta i Midtstubakken og mål på toppen av Holmenkollbakken.

Forhåndsomtale 2018 på kondis.no:
Klart for trappeløpet Kollen Opp 8. september​

Kondis no fra 2017-løpet: Rekord-dag i KollenOpp

Kollentrappekspert Malin vant overlegent
Malin Hoelsveen fra Raufoss IL  imponerte nok en gang i Kollen. Tidligere i år knuste hun konkurrentene for annet år på rad i det mye kortere Kollentrappa Opp. Nå var hun nesten like overlegen i Kollen Opp. 13-åringen slo beste junior, Julie Marie Larsen fra IL Tjalve, med 17 sekunder. Beste senior på 3. plass totalt var Karianne Jevne fra Oslo - hun var 53 sekunder etter Malin.

Se også: Malin Hoelsveen (13) med rekord i Kollentrappa andre år på rad

Julie Marie Larsen fyker opp trappene til 2. plass. (Foto: Christian Prestegård)

Erik Udø Pedersen knuste både løyperekorden og egen pers
Det ble en knallsterk ny løyperekord i herreklassen av Erik Udø Pedersen fra Kristiansand Løpeklubb med tiden 6:48,2. Årets norgesmester i terrengløp kort løype, og suveren vinner av Norgesløpet forrige helg, er utvilsomt i storform. Han slo rekorden til tidligere juniorverdensmeter Sindre Buraas med 15 sekunder i den 1,2 km lange Kollen Opp-løypa. Sindres rekord var på 7:03, mens Erik vant i fjor på 7:12. Begge tidene ble knust denne lørdagen. Vinnerens kIlometertid på 5:40 er mildt sagt imponerende!

På klar andreplass kom Even Brøndbo Dahl fra FIK Orion med tiden 7:08, 20 sekunder etter Erik og 24 sekunder foran Henrik Holstad fra Oslostudentenes IK.

To-raskeste-herrer.jpgDe to raskeste herreløperne på vei opp trappa samtidig, like før målgang. Erik startet 15 sekunder etter Even, men har her passert konkurrenten. (Foto: Christian Prestegård)

Pallen i herreklassen. (Foto: Christian Prestegård)