Værgudene var virkelig på arrangøres side og løpet fikk hele 545 påmeldte til årets utgave av Nordmarka Halvmaraton. Løpet som har start og mål ved vakre Damtjern i Åsa på Ringerike, viste seg frem i all sin prakt. Sol, god temperatur og mange glade løpere, skapte en utrolig god stemning i mål- og startområdet.

​Nordmarka Halvmaraton, som bytter navn til Krokskogen Maraton neste år, har satt opp en tidlig start for de som ønsker å bruke litt lengre tid på runden sin. I år var det et flott felt som la i vei en time før hovedstarten gikk.

Årets startfelt hadde en del virkelig skarpe navn på startstreken. Japhet Kipchirchri fra Hälle IF var sammen med Hytteplanmila-vinneren Senay Fissehatsion de store favorittene til å vinne løpet. Og det var de det skulle handle om. Allerede fra start la de inn en voldsom fart. Senay hadde ikke deltatt her tidligere, og på forhånd var han innstilt på å prøve å sette ny løperekord. Løyperekorden i Nordmarka Halvmaraton ble satt i fjor av Yetsedaw Minale med tiden 1:07:27.

Nordmarka Halvmaraton går på grusveier og har en del stigning, så dette er nok en veldig god tid. Senay hadde ikke deltatt tidligere, og fikk nok smake litt på den raske åpningen sin. Han hadde lenge følge av Japhet, som forøvrig har deltatt tidligere og kjenner løypen bedre enn sin konkurrent, noe som kanskje skulle bli utslagsgivende. For Japhet valgte å slippe Senay litt ute i løpet, og når Japhet begynte å øke farten mot slutten, så hadde ikke Senay noe å svare med når Japhet passerte.

Det så ut som løyperekorden skulle bli slått. Men oppløpet ble noe for langt for Japhet som løp i mål til stormende jubel på Damtjern på sterke 1:07:52. Senay holdt unna for de øvrige konkurrentene og løp i mål på 1:08:33, som også er en veldig sterk tid. Dagens tredje raskeste tid fikk norgesvennen Lee Grantham fra East Cheshire med tiden 1:13:30.
 

Japhet og Senay

I kvinneklassen vant Marthe Katrine Myhre med tiden 1:25:06. Elin Hagavold som hadde vært på bryllupsfest til langt på natt dagen før, og som bestemte seg kl 10 på løpsdagen for å ta turen til Damtjern, ble nest raskeste kvinne med tiden 1:30:32. Meget imponerende med en slik oppladning. Dagens tredje raskeste kvinne, ble den lokale løperen Åsa Klinkenberg fra Hytteplan Sport. Hun fullførte et meget godt løp med tiden 1:31:26.

416 løpere fullførte løpet på tid. I tillegg var 50 påmeldt i trimklassen.

Artikkelen vil bli oppdatert med bilder og video i morgen.

Se fullstendige resultater her

1000 bilder på facebooksiden til løpet