Kampen om seieren stod mellom fjorårets verdensmester, Elijah Manangoi, og mannen som sørga for at det ble så gode tider i Diamond League-feltet på 5000 m i Brüssel sist fredag, Yomif Kejelcha. Da dro Kejelcha jevnt og hardt fra haren gav seg til han ble spurta fra på sisterunden. Tida hans ble så sterk som 12.46,79. Nå var han 7 hundredeler bak Manangoi, men 3.32,59 var likevel pers for den allsidige etiopieren som skal løpe halvmaraton i et uhyre sterkt felt København 16. september. 

Filip og Henrik Ingebrigtsen la seg ganske langt bak i det 16 mann store 1500 m-feltet. Ca. halvveis oppstod det ei luke midt i feltet, og en runde fra mål var den blitt så stor at det ikke var mulig å hente inn teten på sisterunden. Dermed ble det sjetteplass på Filip og niendeplass på Henrik. Begge var foran svenske Kalle Berglund som satte ny pers med 3.36,51. De holdt også yngstebror Manangoi, som ble nummer tolv, bak seg. George Manangoi ble som kjent juniorverdensmester og slo Jakob Ingebrigtsen tidligere i sommer. 

– Det ble en grei gjennomføring, men jeg kjente fort at kroppen ikke var 100 prosent. Det var litt som jeg hadde fryktet på forhånd. Jeg har trent ganske mye og ganske hardt de siste ti dagene, fortalte Henrik Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Sesongen går mot slutten for baneløperne, men både Jakob og Henrik Ingebrigtsen er tatt ut på Europa-laget i Continental Cup som går i Ostrava i Tsjekkia førstkommende lørdag og søndag. Jakob løper 1500 m og Henrik 3000 m, og begge skal i aksjon på søndag. NRK sender direkte fra begge dagene. 

Res_1500m_menn.jpg

Alle resultat