Flere skirenn er dessverre avlyst denne helgen, grunnet ekstremværet som i stor grad har rammet Trøndelagskysten. 
 

Isbolrennet avlyst

Isbolrennet i Steinkjer er et av rennene som ikke blir avholdt.

– Vi hadde lenge trua til tross for utfordrende snøforhold, men et oppdatert værvarsel med meget kraftig vind/vindkast på Midterfjellet lørdag gjør at vi nå beslutter å avlyse, skriver Kvam IL i et innlegg på sin Facebook-side.
 

Markatrimmen avlyst

Markatrimmenn i Trondheim har også måttet lide på grunn av været
- Vi har besluttet å ikke gjennomføre Markatrimmen lørdag 3. februar på grunn av en svært krevende værmelding med mye nedbør, vind og høye temperaturer døgnet i forveien. Vi har jobbet hardt og vært optimistiske hele uken i håp om å gjennomføre arrangementet, men ser nå at værmeldingen blir for uforutsigbar og krevende, sier arrangøren.

markatrimmen2024.jpgMarkatrimmen 2023. (Foto: Trondhjems Skiklubb)
 

Ny dato for Markatrimmen er lørdag 10. februar. Alle som er påmeldt flyttes over til lørdag 10. februar. De som ikke ønsker å delta lørdag 10. februar vil få refundert startkontingenten. 

Flere mindre renn i Trøndelag er også avlyst denne helgen.
 

Ski Classicsrennet Jizerska 50 er også avlyst

Jizerská50, den åttende etappen på Ski Classics Pro Tour, er avlyst. Rennet skulle opprinnelig arrangeres 11. februar 2024 i Bedřichov, Tsjekkia. Grunnen til avlysningen er varmt vær og dårlige snøforhold.

jizerska50.jpg
Jizerska 50 avlyses. (Foto: Jakub Nedbal/Jizerská50)

Arrangørene arbeidet med flere alternativer for løpet, men i slutten av januar og begynnelsen av februar var det lite snøfall, og temperaturene var stort sett over frysepunktet. De har vært i daglig kontakt med Tsjekkias nasjonale værbyrå, og de forventer enda varmere temperaturer og kraftig nedbør de kommende dagene, noe som førte til avlysningen av den tradisjonelle langdistanseskirenn i Tsjekkia.

- Selvfølgelig er det en veldig trist dag for Jizerska. Det er blitt jobbet fantastisk de siste årene med å utvikle arrangementet og vi forventet deltakerrekord med 9500 skiløpere neste helg. Imidlertid avhenger vintersport av vær- og snøforhold, så selv den beste organisasjonen vil møte umulige forhold til å arrangere et arrangement. For Ski Classics Pro Tour vil neste arrangement nå bli Orsa Grönklitt 17.-18. februar i Sverige, forteller David Nilsson, administrerende direktør for Ski Classics.