Furusjøen Rundt-løpet ble arrangert for 15. gang lørdag 7. september med totalt 188 fullførende. Løypa for de aktive klassene er 18 km, eller mer nøyaktig; den er kontrollmålt til 17 926 meter. Det er også mosjonsklasse på 8 kilometer og barneløp.

Løpet inngår i Furusjøen Rundt-trippelen der også rennet og rittet teller med, og det hele foregår på Kvamsfjellet i Nord-Fron kommune, med Rondablikk i sør og Rondane Nasjonalpark i nord.

- Mange av våre deltakere synes vi har et fantastisk flott løp, nydelig natur og terreng, og mener at vi fortjener langt flere deltakere, sier arrangementsleder Anette Nyheim Lunde, som sendte oss noen eksempler på tilbakemeldinger fra deltagere:

Flott arrangement, flinke arrangører, nydelig natur, et av det beste løp jeg har deltatt i.
Gikk skirennet i feb for første gang. Sprang dette løpet for første gang. Har deltatt i Birken , både løp og ski, og kan ikkje forstå hvorfor det er fleire deltakere hos dere. Birken kan ikkje måle seg med desse arrangement som dere tilbyr. Finnes ikkje finere naturopplevelse å være med på. Takk for at eg får være med på dette.
Jeg nyter en kjempeflott lokasjon og en variiert løype hos dere. Veldig god flyt i hele arrangementet med fine mat/drikkestasjoner i perfekt antall. Kult med cola på siste stasjon. I år var det litt for mange gode konkurrerende løp i år på samme helg. Det gjorde sikkert utslag på deltakerantallet.

Bildet kan inneholde: 5 personer, folk som står, himmel, barn, sko, utendørs og natur
Full fart også i barneløpet.  (Foto: Furusjøen Rundt / Per Fredriksen)

Magnus Drøyvold og Ragnhild Haukåen raskest rundt Furusjøen
Raskest rundt Furusjøen i år var junioren Magnus Drøyvold fra Byåsen IL på tiden 1:08:29, med Øyvind Wiger fra Modum FIK på 2. plass 15 sekunder etter. I kvinneklassen ble det seier til Ragnhild Haukåen fra Ringebu-Fåvang på  1:22:43 med Hege Skari fra Lillehammer Skiklubb på 2. plass 59 sekunder etter.

Det ble altså seier til ung mot veteran i begge klassene. Arrangøren har oppsummert løpet og trippelen her: Ungdommen gjorde seg bemerket under Furusjøen Rundt-løpet

Magnus Drøyvold vant herreklassen.  (Foto: Furusjøen Rundt / Per Fredriksen)

Pallen i herreklassen 18 km. (Foto: Furusjøen Rundt / Lars Tungen)​

Ragnhild Haukåen var raskeste kvinne.  (Foto: Furusjøen Rundt / Per Fredriksen)​

10   Mathilde Bakke Team Motvind Kvinner 20 1:37:05

Markus Bryan Grøthe med nummer 2315 gikk rett i tet, og satte løyperekord på 8 km. (Foto: Furusjøen Rundt / Per Fredriksen)​

Vinneren Veronika Wolf (nummer 2318) var beskjeden i starten, men offensiv senere. (Foto: Furusjøen Rundt / Per Fredriksen)​

5   Sigve Snerlebakken Aamodt Gjerdrum Mosjon M 40:42

Anne Karin Røken fra Toten-Kranken CK vant trippelen for kvinner. (Foto: Furusjøen Rundt / Lars Tungen)