Det tok 45 år før Kondis - norsk organisasjon for kondisjonsidrett fikk sin første kvinnelige president. På helgens landsmøte på Gardermoen ble ei Fet-jente med trønderdialekt valgt til ny president for Kondis’ 11.155 medlemmer.

Marit Bjerknes etterfølger Christan "opptur" Prestegaard som organisasjonens øverste leder. Romerike er også representert ved undertegnede som 2.varamann (møterett) til styret, samt Magnus Betten(leder) og Solbjørg Aasheim i kontrollutvalget.

Organisasjon i medvind
Det er en organisasjon i skikkelig medvind (eller opptur som den tidligere presidenten ville uttrykt det) Marit overtar ledelsen av. Hun vet godt hva hun går til, siden hun har vært varapresident i den forrige perioden.

Kondis har nå 11.155 medlemmer, som er en økning på 741 (7%) fra forrige år, og en økning på 22% på de siste 5 årene - og aldri har flere vært medlemmer i Kondis - norsk organisasjon for kondisjonsidrett (Fra starten i 1962 het orginisasjonen "Den Norske Maratonklubb" og senere "Den Norske Løpsorganisasjon"). Medlemsbladet har vært "Kondis" hele tiden.

Aktiv president
Marit Berg Bjerknes stiller gjerne opp i mosjonsløp selv også, og bare en time etter at hun var valgt til ny president løp hun Vinterkarusellens siste løp på Kløfta, som var lagt inn i landsmøtets agenda.

Ellers har vi sett at hun veldig ofte ofrer egen løping til fordel for å stå på stand for Kondis rundt omkring på løpsarrangement. Kan hun ta i et tak i løpsarrangementer gjør hun det også, som f.eks. et søvnløst døgn under arrangement av Bislett 12/24 timers i desember.

Det får ikke hjelpe at dialekten røper et midt-norsk opphav... for oss er hun Romeriking. Gratulerer med valget Marit og lykke til med kommende "oppturer".
Foto%3A+Kristin+Roset
Foto: Kristin Roset
Ungforum
På årets landsmøte var det mye fokus på å få flere unge medlemmer i Kondis, og ikke minst unge til å være med på utforming og utlegging av nyheter på kondis.no.
På landsmøtet var det 6-7 deltagere under 20 år - og for dem var det opplæring i publiseringsverktøyet vi bruker, fotoshop mv som sto mest i fokus. Ingen av disse var fra Romerike, men vi vil jobbe aktivt for å få med en eller flere ungdommer i lokalredaksjonen på kondis.no/romerike.

Det er jo flott ut at antallet medlemmer under 30 år har økt med 49% på de to siste årene, men det utgjør fortsatt bare 8% av medlemsmassen - noe som harmonerer dårlig med det antallet som utøver de idrettene vi favner over. Vi håper de unge kan hjelpe oss å få med flere unge....
President Marit:
Avtroppende+og+p%E5troppende+Kondispresident...+Christian+Prestegaard+og+Marit+Berg+Bjernes+%28foto%3A+Olav+Engen%29
Avtroppende og påtroppende Kondispresident... Christian Prestegaard og Marit Berg Bjernes (foto: Olav Engen)
Den+nye+presidenten+trakk+opp+tr%E5den+fra+1962+og+fram+til+Kondis+i+dag+og+det+Kondis+hun+vil+utvikle+videre...+til+et+rekordstort+landsm%F8te+%28foto%3A+Olav+Engen%29
Den nye presidenten trakk opp tråden fra 1962 og fram til Kondis i dag og det Kondis hun vil utvikle videre... til et rekordstort landsmøte (foto: Olav Engen)
Marit+er+veldig+ofte+%E5+se+p%E5+Kondis-stand+rundt+p%E5+l%F8psarrangement+-+og+hvem+har+vel+ikke+sett+standen+omtrent+slik+den+er+oppstilt+i+bakgrunnen+p%E5+bildet.++Nytt+er+at+organisasjonens+representatnter+n%E5+ogs%E5+blir+%E5+se+med+like+og+godt+merkede+Kondis-jakker.+Marit+Berg+Bjerknes+og+Invild+Lein+er+kjekke+jenter%2C+ikke+sant+%3F+%28foto%3A+Olav+Engen%29
Marit er veldig ofte å se på Kondis-stand rundt på løpsarrangement - og hvem har vel ikke sett standen omtrent slik den er oppstilt i bakgrunnen på bildet. Nytt er at organisasjonens representatnter nå også blir å se med like og godt merkede Kondis-jakker. Marit Berg Bjerknes og Invild Lein er kjekke jenter, ikke sant ? (foto: Olav Engen)
3%2C5+av+5+km+tilbakelagt+for+President+Marit+%28valgt+en+time+tidligere%29+i+Vinterkarusellens+avslutningsl%F8p...+energisk+i+bakkene+ved+Ullensaker+kirke+%28foto%3A+Olav+Engen%29
3,5 av 5 km tilbakelagt for President Marit (valgt en time tidligere) i Vinterkarusellens avslutningsløp... energisk i bakkene ved Ullensaker kirke (foto: Olav Engen)