Ny løyperekord av Eldar Rønning.
Eldar+R%F8nning+p%E5+vei+mot+m%E5l+og+ny+kl%F8yperekord.%28+Foto%3A+Olav+Vikvang+%29
Eldar Rønning på vei mot mål og ny kløyperekord.( Foto: Olav Vikvang )
Eldar Rønning fra Skogn satte ny løyperekord i det 4, 9 kilometer lange motbakkeløpet fra Skalval Kirke til toppen av Forbordsfjellt. Løpet har en stigning på 515 meter og kalles " Perversen" blant soldatene. Løpet arrangeres av Heimevernets Undervisningssenter på Værnes og er obligatorisk for hvert inntak. Neste inntak og løp blir i august 2007.I tillegg til soldatene er løpet åpent for aktive og sivile på HV-sentret.
Løyperekorden var før dagens løp på 24, 27. Men da Eldar Rønning krysset målstreken viste klokkene 23, 25, en forbedring av rekorden på 1 minutt og to sekunder.
På spørsmål om dette var like tøft som Tour de Ski svarte Eldar Rønning: "Ja ,og mye fordi jeg er i dårligere form nå"
Laila Selbæk raskeste dame
419+Laila+Selb%E6k+p%E5+vei+mot+m%E5let+etter+et+flott+l%F8p.+%28+Foto%3A+Olav+Vikvang+%29
419 Laila Selbæk på vei mot målet etter et flott løp. ( Foto: Olav Vikvang )
Laila Selbæk, samboer med Eldar Rønning var første dame på toppen. Hun brukte 27,12 og var langt fremme blant de 420 startende.Det noteres ikke løyperekord for damer, men vi har en mistanke om at ingen dame har løpt raskere.
Rindaling fulgte Eldar lengst.
Morten+Eilifsen+fra+Rindals-+Troll+fulgte+Eldar+R%F8nning+nesten+til+topps%2C+med+m%E5tte+tapt+for+Stafettverdensmesteren+p%E5+de+siste+75+meter.Han+endte+8+sekunder+bak+Eldar.+%28+Foto%3A+Olav+Vikvang+%29
Morten Eilifsen fra Rindals- Troll fulgte Eldar Rønning nesten til topps, med måtte tapt for Stafettverdensmesteren på de siste 75 meter.Han endte 8 sekunder bak Eldar. ( Foto: Olav Vikvang )
Fjorårsvinner Krister Trondsen nr. 3
Krister+Trondsen+str%E5ler+som+nybakt+pappa+og+tredjepremievinner+i+%5C%22+Perversen+%5C%22.+%28+Foto%3A+Olav+Vikvang+%29
Krister Trondsen stråler som nybakt pappa og tredjepremievinner i \" Perversen \". ( Foto: Olav Vikvang )
Krister Trondsen fra Strindheim som vant " Perversen" på samme tidspunkt i fjor, måtte nøye seg med tredjeplass. Men han var også klart under den gamle løyperekorden. I alt 5 mann klarte å slå den gamle rekorden.
Krister Trondsen har hatt en god skisesong, men teller på knappene om han skal fortsette statsingen. Det koster penger å drive skisport på topplan og Krister fikk ikke plass på noe landslag. Han er medlem av Team Trøndelag, men de har ikke de økonomiske ressurer som kreves for toppssatsing. Men Krister strålte som en sol, og grunnen var at han 29 april hadde blitt far til en flott gutt." Jeg trenger bare to til, så har vi stafettlag". smilte Krister.
Sprek 61 åring
61+%E5rige+Torbj%F8rn+Rolseth+jobber+som+sivil+p%E5+undervisningssentret.Han+deltar+i+alle+Perversl%F8pene%2C+og+sl%E5r+flesteparten+av+soldatene.+%28+Foto%3A+Olav+Vikvang+%29
61 årige Torbjørn Rolseth jobber som sivil på undervisningssentret.Han deltar i alle Perversløpene, og slår flesteparten av soldatene. ( Foto: Olav Vikvang )
Spreke damer på depotet
f.v+Solv%E5r+Krogstadholm+og+Bodil+Skjelstad+jobber+p%E5+depotet.Begge+tok+seg+opp+til+toppen+i+fin+stil%3A+%28+Foto%3A+Olav+Vikvang+%29
f.v Solvår Krogstadholm og Bodil Skjelstad jobber på depotet.Begge tok seg opp til toppen i fin stil: ( Foto: Olav Vikvang )
Befalet deltar også
Skatvalingen+John+Magne+Lyng+jobber+som+befal+p%E5+V%E6rnes.Han+tok+seg+til+topps+i+overraskende+fin+stil.+%28+Foto%3A+Olav+Vikvang+%29
Skatvalingen John Magne Lyng jobber som befal på Værnes.Han tok seg til topps i overraskende fin stil. ( Foto: Olav Vikvang )
Det er ikke bare soldatene som må gjennom blodslitet. Befalet må gå foran med et godt eksempel og stiller også med startnummer på brystet.
Speaker med full kontroll
Velferdsoffiseren+p%E5+V%E6rnes%2C+Kaptein+Rune+W.+Johnsen%2C+stilte+for+anledningen+som+speaker+og+hadde+full+oversikt+og+kontroll.+%28+Foto%3A+Olav+Vikvang+%29
Velferdsoffiseren på Værnes, Kaptein Rune W. Johnsen, stilte for anledningen som speaker og hadde full oversikt og kontroll. ( Foto: Olav Vikvang )
Militærpolitiet overvåket det hele
Milit%E6rpolitiet%2C+her+representert+ved+Magnus+Kolst%F8+fra+Haugesund%2C+var+tilstede+og+s%E5g+til+at+alt+gikk+riktig+fra+seg.+%28+Foto%3A+Olav+Vikvang+%29
Militærpolitiet, her representert ved Magnus Kolstø fra Haugesund, var tilstede og såg til at alt gikk riktig fra seg. ( Foto: Olav Vikvang )