To uker før NM 100 kilometer er det 20 påmeldte på mesterskapsdistansen i tillegg til 14 løpere på 6-timers løp og maraton. Arrangør er Undheim IL som har lagt NM inn i sitt årlige Undheim Ultrafestival.

De to foregående NM 100 km var det 21 (Kristiansand) og 24 (Bergen) startende, så det er håp om at årets NM samler enda noen flere.

Løypa er lagt om litt fra tidligere, men løypene i Undheim har alltid vært svært raske. Runden som skal  løpes er  på nøyaktig 2 kilometer, med start, mål og runding inne i Undheimhallen.

Bjørn Tore Taranger er en av favorittene til å vinne i år: Her fra NM 100 km på hjemmebane i Bergen for to år siden da det ble sølv etter Didrik Hermansen (til venstre på bildet). Vi ser også to av favorittene i kvinneklassen, Guro Skjeggerud og Therese Falk. (Foto: Olav Engen)

Herreoppgjør mellom Taranger og Risa?
Hvis vi allerede nå ser på mulige favoritter peker to veteraner seg ut i herreklassen: Bjørn Tore Kronen Taranger fra BFG Bergen Løpeklubb som vant i 2013 og 2014 og også har minst tre sølvmedaljer fra NM 100 km løper aldri dårlig, og ingen blir overrasket dersom NM-grossisten på 24-timersløp tar sitt tredje NM-gull på 100 km. Arrangørklubbens Svein Ove Risa har tidligere vært en anelse raskere, men etter Bjørn Tore's pers på Gran Canaria i januar (2:38:31) er vi ikke like sikre. Her vil nok dagsformen avgjøre. Begge har pers på 100 km på 7:07-tallet. Det kan gå fortere nå, men Didrik Hermansens norske rekord på6:45:43 fra VM 2016 overlever med stor sannsynlighet.

Andre strake for Guro Skjeggerud?
I kvinneklassen er det flere vinnerkandidater, og i alle fall 7 medaljekandidater. Vi tror kanskje Guro Skjeggerud, Tromsøkvinnen som løper for Romerike Ultraløperklubb, er den sterkeste. Hun har også den beste persen med 8:20:08 fra VM 2016, samme år hun vant NM. Nest best tid på 100 km har Therese Falkk, også hun fra Romerike Ultraløperklubb, med 8:33:41 fra Bergen i fjor. En tredje løper fra samme klubb, Ninette Banoun, som nylig vant Bislett 50K og som løp 69,9 km på 6-timers i fjor, løper også for å kvalifisere seg til VM 100 km. Også Johanna Håland fra Bryne Triatlonklubb har løpt over 69 km på 6-timers, men det er 3 år siden. Vi er spent på hva hun og  den unge lovende Ingrid Lid fra Romerike Ultraløperklubb kan klare, og det gjelder også startraske Cecilie Klungtveit fra Sandnes IL. Loiuse Skak fra Romerike Ultraløperklubb løper for å kvalifisere seg til det danske VM-laget.