På den lengste distansen, halvmaraton, i Fredrikstad-løpet var samboerparet Kjersti Karoline Danielsen og Øystein Sylta raskest med tidene 1:19:19 og 1:06:43.

Som vanlig kom våren under Fredrikstad-løpet. Solen tittet fram og temperaturen lå på ca 15 grader og mange fant fram kortbukse og singlet. Fredrikstad-løpet går i ei flat og fin løype som er rask. Her får en fort en pekepinn på hvordan vinterens trening har vært. Det var med flere løpere enn på lenge denne gang. På 21, 5 og 3 km var det totalt 367 løpere i tillegg kom barneklassene. Totalt var det nok nærmere 500 deltakere i årets utgave av Fredrikstad-løpet.

271

Samboerparet Danielsen/Sylta, SK Vidar, våknet opp på morgenen og hadde bestemt seg for en lang løpetur i dag og bråbestemte seg for å reise til Fredrikstad. Begge gikk like godt bort og vant både herre og dameklassen på halvmaraton.
5km kvinner ble vunnet av Hanne Bolstad, SK Vidar, på 19:18. Raskest blant herrene var Arne Mjelde Sæther, Lillehammer IF, med 15:02
På 3km vant Rebecca Marsell, Fredrikstad IF, jenteklassen med tida 12:28. Simen Halle Haugen var raskest blant guttene med tida 10:00.
SISTE:  Se video fra løpet nederst på siden.

Fredrikstad IF hjemmeside

Starten har gått på årets Fredrikstad-løp  (Foto: Hege Tokerud)

Damevinner Kjersti Karoline Danielsen (Foto: Bjørn Johannessen)

Nr 2 Endre Evensen, bak følger Martin Kjall-Ohlsson (Foto: Bjørn Johannessen)

Janne Johansen (Foto: Bjørn Johannessen)

Kristin Isachsen (Foto: Bjørn Johannessen)

Per Briskelund (Foto: Bjørn Johannessen)

(Foto: Bjørn Johannessen)

Geir Johannessen (Foto: Bjørn Johannessen)

Gjermund Sørstad tok like godt med sønnen sin på halvmaraton, men det gikk ikke sakte av den grunn. Gjermund løp inn til 1:22:11. (Foto: Bjørn Johannessen)

Her var det duket for et skikkelig spurtoppgjør mellom Egil Holme,Fredrikstad IF, foran og Trond Bukholm, Halden IL, bak. Trond kom seirende ut av det og begge snek seg under 1:30. (Foto: Bjørn Johannessen)

Vidar Ellefsen og Lasse Lieberknecht  (Foto: Bjørn Johannessen)

Hanne Bolstad, SK Vidar ble beste kvinne på 5 km med tiden 19.18. (Foto: Lasse Wilhelmsen)

Blant mennene på 5 km var det Arne Mjelde Sæther, Lillehammer som vant på 15.02. (Foto: Lasse Wilhelmsen)

Trond Arne Rugland, Tønsberg ble nr. 2 på 5 km med 15.04. (Foto: Lasse Wilhelmsen)

Simen Halle Haugen på full fart inn som vinner blant guttene som løp 3 km. Haugen kom i mål på 10:00. (Foto: Thorstein Haugen)

Starten for barna (Foto: Thorstein Haugen)

Gøy med barneløp. (Foto: Thorstein Haugen)

Fredrikstad IF arrangerer i år UM i friidrett og medieavdelingen i FIF ønsket å prøve ut storskjermløsningen som skal brukes på Lisleby stadion under UM.

Fredrikstad-løpet ble også sendt direkte på storskjerm på handelsområdet på Svinesund, slik at handlelystne nordmenn ikke gikk glipp av arrangementet. (Foto: Bjørn Johannessen)

En kunne ikke unngå å møte på løpere i Fredrikstad denne søndagen, her fra et galleri i gamlebyen. (Foto: Bjørn Johannessen)