Geir Steig vant sin 9. seier av 9 mulige  i Sørdalskarusellen da Olympiaparkløpet ble arrangert i går kveld på Lillehammer i ufyselig regnvær. Best blant jentene ble Hanne Marthe Lie.  Olympiaparkløpet er 10 km og det tøffeste av Sørdalskarusellen 10 løp med en stigning på over 300 meter på de første 5 kilometrene.

IMG_6923-Intro.jpg

Gråvær og regn forhindret ikke deltakerne i å strømme til Olympiaparken og Olympiapparkløpet og igjen ble det ny deltakerrekord Den nye deltakerrekorden er på 158 deltakere - den forrige er fra i fjor og var på 135. Olympiaparkløpet er det løpet som samler færrest deltakere i Sørdalskarusellen. 

Bildet - OL-ilden burde kanskje være tent under de rådende forholdene. Her er det Eirik Torbjørnsen og Ådne Smidesang som nærmer seg mål.

Resultater Olympiaparkløpet.

Resultater sammenlagt

Bilder på Facebook

Se også Litrim.no - arrangørens hjemmeside!

 

 

IMG_6805-nr1og2.jpg

Her har du dagens vinner fortalte Geir Steig (t.h) oss før start - Vegard Ølstad Dalberg, FIK Ren-Eng.  Jeg mener det, understreket han.  Geir ville det nok anderledes for han hadde god ledelse på toppen, 32 sekunder i følge Vegard. I nedoverbakkene mot mål tok Vegard kraftig innpå, men nådde ikke helt fram - 8,6 sekunder var han bak i mål. Vegard var bestemann opp i motbakkeløpet og nummer to sammenlagt i Tour of Mjøsa , men første gang han var med i Sørdalskarusellen. 

IMG_6782-PetterJohansen.jpg

Petter Johansen, LIF har andre og tredjeplasser i Sørdalskarusellen, men får ikke fullført karusellen i år. Han er tydelig en løper for fremtiden, unggutten løp 10 km på Hamar på 31:52 i mai. 

IMG_6826-HanneMartheLie.jpg

Hanne Marthe Lie klarer heller ikke å fullføre årets karusell. med to seire og to andreplasser kan hun maksimalt få fem løp, men må ha seks for å fullføre. 

IMG_6842-MilleMarieStorlien.jpg

Mille Marie Storlien løp inn til andre plass totalt i dag. Mille Marie som delte førsteplassen i klasse K12-15 med Julie Jeistad ffi fjor. I år mangler hun et løp på å fullføre - vinner hun sin klasse i siste løp vil hun dele sammenlagtseieren med Iris Tollan Brandhaug, Lillehammer Skiklub.IMG_6848-BenteSS&BrKrogsveen.jpg

Bente Størmer Steira hadde følge med brødrene Even (t.v) og Lars Krogsveen underveis og i målområdet hadde de mye å snakke om. Tvekampen brødrene i mellom avgjorde Lars til sin fordel og mellom dem kom Bente. Bente har i praksis allerede avgjort sammenlagtseieren i klasse Aktiv K20-35 år, men turnustjenesten på sykehus har gjort at hun ikke får fullført alle 10 løpene i år.

IMG_6870-IdaBWestad-og-Ola-Andersbakken.jpg

Ultraløper Ida Børset Westad ble fjerde beste kvinne i dag. Her er hun på oppløpet sammen med Ola Andersbakken. Begge har fullført Sørdalskarusellen 2019. 

IMG_6868-Per-Martin-Johansen.jpg

Per Martin Johansen tråkket over rett før mål, men kom løpende. I mål fikk han god hjelp av Lillehammer Røde Kors Hjelpekorps som også denne gang var på plass. Per Martin er opptatt å fullføre all ti også i år så han er spent på hvordan det går med benet. I verste fall så kan han gå de 3,3 km i Elvaløpet.

IMG_6885-TinaTraethaug.jpg

Tina Træthaug, Søre Ål leder sammenlagt blant de som har fullført all ti løpene. Hun vinner også sin klasse sammenlagt i årets karusell.

IMG_6895-MortenMessenlien.jpg

Morten Messenlien, Mesnali Skilag passerer OL-ilden og ser om det er hoppere i skibakken.  Han har margin til de som kommer bak så da kan han kontrollere inn.

DSC00745-DagSulheim.jpg

Dag Sulheim bestemte seg sent for å bli med, men tidsnok til å vinne sin klasse M60-69

IMG_6905-AnneSS.jpg

Anne Størmer Steira var litt ergerlig i mål - hun får ikke fullført alle ti løpene i år. Jakta begynner 10. september, dagen før siste løp Elvaløpet. Anne har 9 av 9 mulige seire i årets karusell og hevder seg også veldig bra sammenlagt blant de som har deltatt i alle løpene hvor hun ligger på andre plass.