Ultraintervalløpet Røyse Ultra ble denne helgen arrangert for 4. gang med rekorddeltagelse og ny løyperekord. Det var løpsleder Stig Andy Kvalheim veldig fornøyd med - spesielt at løpet i år var fulltegnet etter å ha slitt litt med oppslutningen de første årene.

Deltagerne løper 10 km i traséen til Hytteplanmila med start hver 3. time i et døgn, dvs 8x10km. Holehallen på Svendsrudmoen ved Røyse er flott arena der løperne camperer i idrettshallen mellom løpene, og der de trakteres med alt mulig av mat i de fine klubblokalene til IL Holeværingen.

Totalt 33 løpere (40 påmeldte) startet lørdag kl 10:00 på den første 10-kilometeren. og selv om noen falt fra gjennom natten var det fortsatt 25 løpere på startstreken da den åttende og siste 10-kilometeren startet 09:00 søndag. Det var ned mot 0 grader på natten, men ellers mye fint vær under årets arrangement.

Gjermund løp alle åtte 10-kilometerne under 40 minutter. (Foto: Frank Sandli)

Gjermund Sørstad satte løyperekord
Den rutinerte ultraløperen Gjermund Sørstad fra IL Sturla har ikke løpt ultraløp siden Oslo Trippelen under Oslo Maraton i fjor (2. plass). Det var jo også en form for intervallultra med 42, 21 og 10 km, så dette er åpenbart en konkurranseform som passer en ofte krampeplaget Gjermund bra.

På første runde hadde han følge av Arne Martinus Linstad fra Romerike Ultraløperklubb, men deretter var han alene og løp 10-kilometerne på tider mellom 37:39 og 39:53 (snitt 38:27) noe som ga en sluttid på 5:07:39 og ny løyperekord. Den tidligere rekorden satte svenske Anders Soovik i 2016 med 5:14:41.

- Det var vanskeligere å holde oppe farten i mørket, sa Gjermund på vårt nattlige besøk i Hole. Det var på de tre nattetappene farten var lavest, men langt fra lav. Snittfarten var 3:51 min/km på 80 kilometer.

På plassene bak Gjermund Sørstad kom det løpere fra Romerike Ultraløperklubb i "kø", med Arne Martinus Lindstad, Magnus Thorud, Even Nedberg og Helge Reinholt på 2. til 5. plass.

Hilde løp alle 10-kilometerne under 50 minutter. (Foto: Frank Sandli)

Hilde Johansen vant for tredje år på rad
Løyperekorden til Kari Langerud (6:02:43) fra 2015 lever i beste velgående, men Hilde Johansen løp sin jevneste og beste ultraintervall på Røyse da hun vant for tredje år på rad. Etter 6:37 og 6:42 de to foregående årene vant hun i år på 6:30:47.

Klubbvenninnen Marit Imset var nærmest, og løp nesten like fort de fire første rundene, hun var da 2:18 etter Hilde. På den femte 10-kilometeren ble differansen tredoblet og Hilde var til slutt 17 minutter raskere etter 80 kilometer. På tredjeplass kom Vivian Sørensen Lunde som i sin tredje deltagelse satte klar ny pers med 6:59:43.

Glade jenter på ultraintervall; søstrene Solveig Bakkerud og Marie Borgersen. Bak ser vi Trine Lise Dyrbeck. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Stemingsbilde fra en kveldsetappe. (Foto: John Gunnar Jakobsen)

Starten på 5. runde var midnatt natt til søndag. (Foto: Olav Engen)

Islandsk solstråle midt på natten. Rakel Ærla Sævarsdotter løper inn til 56:55 på sin femte 10-kilometer. (Foto: Olav Engen)

13 462 Bente Mjøs Romerike ultraløperklubb 38 DNF

Se også: Komplette resultater med rundetider (pdf)

Flere bilder fra Røyse Ultra:

På Røyse Ultra sin arrangementsside (facebook) finner du mange flotte bildeserier under "diskusjon"

Romerike_Ultra_foto_Frank_Sandli.JPG
Romerike Ultraløperklubb stilte med hele 17 deltagere, dvs halve faltet. (Foto: Stig Andy Kvalheim)

Nattlig startfelt. (Foto: Olav Engen)

Konsentrerte løpere som vil holde orden på tiden... (Foto: Olav Engen)

Gjermund løper inn to minutter før nestemann på den femte runden. (Foto: Olav Engen)

Arne Martinus Lindstad løp inn til en klar 2. plass. (Foto: Frank Sandli)

Marit Imset kappløper med en Mercedes. Hun kom på 2. plass mens Mercedesen stilte utenfor konkurranse. (Foto: Frank Sandli)

Magnus Thorud og furua. Løperen kom på 3. plass. (Foto: Frank Sandli)

Vivian Sørensen Lunde ble nummer tre. (Foto: Frank Sandli)

Even Nedberg ble nummer fire. (Foto: Frank Sandli)

Topp 4 herrer etter 5 etapper (og til slutt): Even Nedberg, Arne Martuinus Linstad, Gjermund Sørstad og Magnus Thorud. (Foto: Olav Engen)

Trine Lise Dyrbeck (4. plass), Marie Borgersen (6. plass) Solveig B Bakkerud (6. plass) passerer furua. (Foto: Frank Sandli)

Her møter søstrene Borgersen en heiende mamma i målområdet. (Foto: Olav Engen)

Helge Reinholt var strålende fornøyd med løping og plassering. 5. plass med en snittfart på 10-kilometerne på 46:35. (Foto: Frank Sandli)

Fjorårsvinner Eirik Totlan Pettersen er ikke i samme form dette året, men han fullførte til 8. plass - og om to uker løper han sammen med jobbkollega Hilde Johansen i det 161 kilometer "Soria Moria til Verdens Ende". (Foto: Frank Sandli)

Andrea Liebe måtte for første gang over timen på den femte runden. (Foto: Olav Engen)

Bjørnar Tyberg og Per Bjørnar Bottegård fra Smultringgjengen (!). To glade karer som fullførte på 11. og 12. plass. (Foto: Frank Sandli)

Endre Vindheim fra Spridon LLL er et flott eksempel på det viktigste i ultraløp; å komme til mål. Han var sist av de fullførende, men fullføre var noe åtte av de andre ikke klarte. (Foto: Frank Sandli)