- Folks tur- og treningsvaner blir mer og mer ekstreme. Compeed® Extreme er et gnagsårplaster som egner seg spesielt til de som skal ut på de tøffeste turene, sier Kjersti Hoset, produktansvarlig for Compeed® i Johnson & Johnson Consumer Nordic i Norge.

Compeed® Extreme har en tykkelse på 1,4 mm, og har en ruglete struktur sammenlignet med 1,0 mm for det tradisjonelle gnagsårplasteret. Dette gjør Compeed® Extreme mer slitesterk. Dessuten har det 20 prosent ekstra demping, som virker skadeforebyggende og gjør det mer behagelig å bruke over lengre distanser. Dersom man allerede har fått gnagsår, fungerer Compeed® som et ekstra lag hud. Hydrokolloidteknologien hjelper med å opprettholde den naturlige fuktbalansen i huden. Dette gir øyeblikkelig smertelindring og hurtig sårheling.

Norge er et gnagsårland
I fjor kjøpte nordmenn godt over 630 000 gnagsårplaster, noe som gjør oss til verdens største forbruker av gnagsårplaster, ifølge salgstall fra Johnson & Johnson Consumer Nordic.
- Nordmenn er et sportsinteressert folkeferd i tillegg til at de går mye på tur i skog og mark. Nordmenn har som tradisjon for å putte Kvikk Lunsj i sekken på langtur. Det burde være en like stor selvfølge å også ha med seg Compeed® gangsårplaster i sekken når man legger ut på langtur, sier Kjersti Hoset.

Soldater først ute
Det er kanskje ikke så overraskende at det var soldater på øvelse som fant opp gnagsårplasteret. På 70-tallet begynte svenske soldater å kutte opp store hydrocolloid-bandasjer i småbiter. Slike bandasjer ble normalt brukt til alvorlige sårskader, men soldatene fant ut at de små plasterbitene fungerte meget bra til å beskytte føttene og behandle gnagsår. Dette ble bakgrunnen for det første gnagsårplasteret, Compeed® Gnagsår med hydrokolloid, som ble introdusert på markedet i 1985.