Kamilla Olaussen med 5. plass under dagens mellomdistanse på verdenscupen i Finland.

- Jeg er fornøyd med at jeg blir nummer 5, og er stabil der oppe i toppen, sier Kamilla Olaussen etter dagens verdenscupinnledning i orientering i Finland. Men jenta fra Fredrikstad hadde litt å utsette på gjennomføringen av mellomdistansen i den finske sommervarmen.

- Allerede til første post gjør jeg en bom, og en tredjedel ut i løypen begynner jeg å orientere på feil strekk. Og da går det også noe tid. Men når Olaussen løp rett gikk det fort, og til slutt var det bare fire løpere som var kjappere etter 4,6 kilometer orientering. Tove Alexandersson vant klar, med halvannet minutt ned til verdensmester på denne distansen fra i fjor Natalia Gemperle. Hjemmehåpet Marika Teini ble nummer 3. Ned til Olaussen på 5. plass var det litt over 2,30, og dermed noe å jobbe med foran jaktstarten i morgen.

- Jeg ser meg fremover i feltet, og er offensiv.

Håper du å løpe deg opp på pallen?

- Det blir tøft, men jeg må uansett – som sagt – jakte de foran meg.

Marianne Andersen ble nest best av de norske damene i dag, med 12. plass. Silje Ekroll Jahren løp inn til 22. plass, mens Ingeborg Eide ble 34, Kine Hallan Steiwer nummer 35, Ingrid Lundanes nummer 38, Maren Jansson Haverstad nummer 44 og Marie Olaussen nummer 46.

Norsk 3.- og 4. plass under lørdagens mellomdistanse i Finland.

- Det var tøft fysisk, og samtidig krevende teknisk i skråliene, sa Olav Lundanes etter å ha løpt inn til 3. plass på dagens mellomdistanse under verdenscupinnledningen i orientering i Finland.

- Men det var egentlig som vi forventet, fortsatte Halden-løperen – og siktet til de tekniske utfordringene.

Den finske sommervarmen var imidlertid noe som gjorde det tøffere fysisk enn en hadde sett for seg, og i den stekende solen var det flere av de norske løperne som fikk problemer med å fokusere på orienteringen. Nevnte Lundanes og klubbkamerat i Halden SK, Magne Dæhli, løp inn til 3.- og 4. plass på det som danner grunnlaget for morgendagens jaktstart.

- Jeg har løpt bra teknisk. Men fysisk var det litt dødt. Uansett er jeg fornøyd med plasseringen, er ordvalget til Dæhli – som altså ble nummer 4.

De to beste nordmennene har da drøye halvannet minutt opp til vinneren Gustav Bergman. Frederic Tranchard -på andreplass er halvminuttet foran den norske duoen – med Lundanes og Dæhli – før en legger til bonussekundene til jaktstarten i morgen:

- Jeg fokuserte i utgangspunktet på løpet i dag. I morgen er nok mer en konkurranse for dem som liker å løpe, kommenterer Lundanes angpåned morgendagens utfordring.

I tillegg til den nevnte duoen leverte også Gaute Hallan Steiwer bra med sin 9. plass. Torgeir Nørbech ble 18. mann, Audun Heimdal løp inn til 21. plass, Vetle Ruud Bråten ble nummer 27, Jon Aukrust Osmoen kom på 34. plass, Kasper Fosser ble 47.mann og Yngve Skogstad løp inn til 77. plass.

Kilde: Norsk orientering