I stevnet i Italia var det bare tre løpere i 5000 m-heatet. Til gjengjeld ble det anført av en av verdens beste 1500 og 3000 m-løpere, Ronald Kwemoi fra Kenya. Kwemoi vant 3000 meteren i årets første Diamond League-stevnet og miles-løpet i det andre. Han blir ansett som en av de få som har en reell mulighet til å slå Mo Farah om han løper 5000 m i VM. I likhet med Sondre Nordstad Moen blir han trent av italienske Renato Canova.

Ronald Kwemoi vant på 13.26,24, mens det var bare mindre enn sekundet mellom Noah Kipkemoi på andreplass og Nordstad Moen på tredjeplass. Sondre lå lenge på andreplass, men på sisterunden ble han innhenta og forbiløpt av kenyaneren. Etter løpet skrev nordmannen følgende på facebook:

"13.45,66 på 5000 m i går i mitt første løp etter Hannover Marathon for åtte uker siden. Middels tid, men artig å løpe med piggsko igjen og å være litt nervøs før et løp. Jeg har savna intensiteten og enkelheten ved baneløp etter å ha fokusert bare på maraton de siste to åra. Godt å være tilbake på banen."

Med sitt 14.10-løp var Tom Erling Kårbø 2 sekunder bak persen sin og 29 sekunder bak vinneren, Jack Rayner fra Australia. Også Trine Mjåland deltok i stevnet i Nijmegen. Hun ble nummer to med 2.05,09, men det var et godt stykke fram til både persen og vinneren, Sanne Verstegen, som løp på 2.00,10.