Guro Skjeggerud fra Romerike Ultraløperklubb og Sigurd K. Beldo fra Alta IF vant sammenlagt under årets Tromsø Mountain Challenge (TMC). I trippelen inngikk først motbakkeløpet "Ekstremløpet" på 3,2 km på fredagen. Starten var ved Tromsø Camping i Tromsdalen med målgang oppe ved Fjellstua restaurant (421 moh).

Guro_Skjeggerud.jpgGuro Skjeggerud, vinneren av trippelen, under søndagens løp opp til Tromsdalstinden. (Foto: Trond Arne Liavik).

På lørdagen ble ultraløpet på 50 km (med totalt ca 1600 høydemeter) avholdt. Starten var ved Snarbyeidet (nord for Tromsø) med målgang ved Tromsø Camping. Siste løp i trippelen er tindløpet Tromsdalen 1238 opp på søndagen (10,6 km). I tillegg til disse 3 løpene er det også en halv-ultra på 25 km på lørdagen.

Sigurd_Klemetsen_Beldo.jpgSigurd K. Beldo, vinneren av trippelen,  etter ca 4,5 km under Tromsdalstinden opp. (Foto: Trond Arne Liavik).

Fredag - Ekstremløpet (92 deltagere):

Det ble klare seire både i dame- og herreklassen under ekstremløpet, forøvrig under et skikkelig regnvær. Silje Hansen (Fristelsen Bakeri og Konditori AS) løp inn på 21:55, og var 24 sekunder foran nr. 2 Synne Arnesen (IL Pioner) og 28 sekunder foran nr. 3 Hilde Espnes (Senja Ski).

4187_Silje_Hansen.jpgVinneren Silje Hansen i godt driv etter ca 1 km. (Foto: Trond Arne Liavik).

I herreklassen viste Bjørn Thomas Nygaard (Burfjord IL) styrke på slutten av løpet og vant med hele 45 sekunder til andremann  Vegard Johnsen (Mosvik IL Friidrett / Team Johnsen). Bjørn Thomas løp inn på 18:26, mens Vegard fikk tiden 19:11. Nr 3 ble Maximilian Bie (Bardufoss OIF) på tiden 19:28.

4236_Bjorn_Thomas_Nygaard.jpgBjørn Thomas Nygaard etter ca 1 km. Her lå han noen sekunder etter tetduoen i front. (Foto: Trond Arne Liavik).

Lørdag - Ultra og halvultra (178 deltagere):

Etter noen dager med mye regn i Tromsø ble det relativt tunge forhold for ultraløperne. I år var myrene som skulle forseres ekstra tunge og det var mye vann i elvene som skulle krysses. I herreklassen ble det en klar seier til Sigurd K. Beldo fra Alta IF. Han løp inn på 4 timer og 57 minutter (1 minutt dårligere enn tida hans fra i fjor). Nr. 2 ble Eskil Garfjell Hansen fra Tromsø Randoneeklubb (05:18:48), mens August Krokan fra Tromsø Løpeklubb ble nr. 3 (05:22:02).

Sigurd_Klemetsen_Beldo[1].jpgVinneren Sigurd K. Beldo i mål etter 50 km. (Foto: arrangør)

I kvinneklassen vant Ainhoa Ostolaza fra Elnesvågen & Omegn IL på tiden 05:30:01. Hun var rundt 8 minutter foran nr. 2 Kristina Wisløff som kom inn på 05:38:34. Nr. 3 ble Kristin Harila fra IL Polarstjernen på 06:15:45.

Ainhoa_Ostolaza.jpgAinhoa Ostolaza har bare 100 meter igjen til mål og seier i kvinneklassen. (Foto: arrangør).

På den halve distansen, 25K, ble det seire til Tromsø-løpere både i kvinne- og herreklassen. Antigone Abazi Nyborg fra Tromsø Løpeklubb løp inn på tiden 02:23:37 og var ca. 2 minutter foran nr 2, Susanna Siri fra Ulfstind IL (02:25:56). Nr. 3 ble Silje Hovdenak fra Manndalen UIL (02:29:49).

Antigone_Abazi_Nyborg.jpgAntigone Nyborg inn til seier i kvinneklassen på 25K. (Foto: arrangør).

Mikael Arnesen fra Northern Runners vant herreklassen, og løp inn på sterke 02:03:58. Han fikk en tidlig ledelse og holdt avstanden inn til mål til nr. 2 Andreas Dalan (02:06:13. Nr. 3 ble Eirik Farstad (02:06:42).

En hoppende glad vinner på halv-ultraen: Mikael Arnesen. Etterpå var det bare å vente på ultra-fruen som løp den fulle distansen. (Foto: arrangør)

Søndag - Tromsdalstinden 1238 opp (32 deltagere):

Det ble favorittseiere både i kvinne- og herreklassen under tindløpet på søndag. Forholdene var veldig bra, og selv om det var kommet litt snø på toppen av Tromsdalstinden, var det ikke noe problem å ta seg opp til toppen.

Tromsdalstinden_1238moh.jpgMålgang oppe på Tromsdalstinden - dekket av litt snø. (Foto: Trond Arne Liavik).

De velkjente Hilde Aders fra Tromsø Løpeklubb/Team Mizuno og Eirik Haugsnes fra IL Pioner/Inov8 løp inn til seier i sine klasser. Begge to fikk luke til resten av konkurrentene da bakkene startet etter ca 2 km på den totale distansen 10,6 km.

Hilde Aders brukte 01:19:47, og var ca 1,5 minutt foran nr. 2 Silje Hansen (som vant fredagens løp). Hun fikk tiden 01:21:20. Nr. 3 ble Berthe Svenkerud fra Kvaløysletta SL.

Eirik Haugsnes vant på 01:10:14, og var knappe 3 minutt foran nr. 2 Bjørn Thomas Nygaard (fredagens vinner) på tiden 01:13:09. Nr. 3 ble Espen Roll Karlsen på 01:15:27.

Vinnerne.jpg2 glade vinnere på toppen av Tromsdalstinden, Hilde Aders og Eirik Haugsnes (Foto: arrangør).