Forhåndsfavoritt Hågen Urset og den nyinnflyttede ren-engeren Sverre Solligård hadde følge på den første 5 km lange runden, men ut på andrerunden stakk Hågen i fra. Gull og sølv til de to og hjemmehåpet Morten Buchholdt tok 3. plass.

I kvinneklassen var det ingen som løp to runder, men Trude Sandberg tok en overlegen seier på 5 km. Blant mennene som løp en runde var Gunnar Austeng sterkest. Selv om det var glatt og tunge forhold ble det oppnådd gode tider i den nøyaktig oppmålte løypa.

Løpslederne Petter Kristiansen og Morten Buchholdt kan være godt fornøyd med det første Storelgløpet, og de fikk honnør for et fint løp. Med totalt 42 deltakere i premieren hvorav 8 deltok på 5 km uten tidtaking og 15 på barneløpet, er det bare å håpe på gjentagelse neste år.

Midt mellom Oslo og Trondheim står verdens største elg, Storelgen fra Stor-Elvdal. Sølvblank og over 10 meter høy ruver den i skogen langs riksveg 3 på Bjøråa rasteplass. (Foto: storelgen.no)