Finalen i årets Harry Lagerts nattcup ble et krevende løp med tøffe og kupperte løyper når arenaen Holmenkollen stlite med kollentåke av den svært tjukke typen ble utfordringene for deltagerne ikke mindre. Periodevis var ikke sikten på mer enn noen få meter, noe som gjorde at det endel større og mindre bommer underveis og det var vel ingen som kom bomfritt gjennom løypene i Nordmarka denne fredags kvelden.

De tøffeste løperne i Legendar-klassen, løp 15 km i mørket og tåken. Her var det Nydalens Bojan Blumenstein, som ledet etter de innledende løpene og løp ut først, enledelse han hadde hele veien og kunne etter 2 timer og 17 minutter i skogen løpe inn til sin første seier i nattcupen. På de neste plassene fulgte Jonas Madslien Bakken og Eirik Kamstrup Hovind, bege fra Nydalen. Avstanden frem til vinneren var omtrent den samme som førs jaktstarten, så disse guttene løp ganske så jevnt gjennom natten.  Jonas Madslien Bakken var raskest med kun noen sek innhentet på vinneren. Det er ogsp verdt å merke seg at veteranen Esten Koren fullførte sitt 21. finaleløp i Legendarklassen, av totalt 23 arrangerte løp.

HL13vinner Kari.jpgI Kari-klassen, som løp 10 km i finalen ble hattrick til  Kaja Winsnes Nordhagen, Ås-NMBU med sin tredje sammenlagt seier på rad. Hun brukte 2 timer og 5 min på sitt løp. Hun var da 2,03 min foran Siri Ulvestad, Nydalen. Kaja Winsnes Nordhagen ledet løpet fra start til mål. På 3. plass fulgte første års junior Ingeborg Roll Mosland, Oppsal.

HL03Olavinner.jpgI Ola-klassen, som også løp 10 km ble det en tett kampe helt til løperne kom inn i langrennsløypene ved Holmenkollen, frem til da hadde hele 5 løpere ledet på en eller flere poster. Her greide unggutten Jonas Fenne Ingierd (16), Bækkelaget å få et forsprang i de tøffe motbakkene, dermed var løpet avgjort og han forsvarte dermed fjorårets seier. Han løp på tiden 1 time og 49 min og var da i mål 1,16 min foran Øystein Pettersen, Nydalen. Her fulgte nok en 16 åring på 3. plass, Christoffer Ånensen, Oppsal.

HL12vinnerlokaldamer.jpgÅrets nykommer var egen Lokal-klasse for damer på 6 km, her ble det nye omskiftninger i teten. Tilslutt ble det seier til  Anja Berge Gjellestad, Nydalen, som gikk ut sist på jaktstarten, men allerde på 3. post hadde overtatt føringen i løpet. Herfra og inn var hun i teten og kunne til slutt løp i mål, som første Lokal-dame vinner med tiden 1 time 33 min.  På 2. plass 2,26 min bak fulgte Mathilde Rekkertbø Koren (14), Nydalen, datter av Esten Koren som fullført Legendar for 21. gang. 3.plassen gikk til Silje Taraldlien, Fet OL ytterligere 2,11 min bak.

Herrenes Lokal-klasse ble vunnet av junioren Torbjørn Lundeby, Lillomarka som fra en startposisjon lagt bak i feltet løp seg opp jevnt og trutt oppover i feltet ettersom konkurrenene fikk sin bommer i tåkehavet. Til slutt løp han i mål som vinner på tiden 1,14,49 timer på den 6 km lange løypen, dermed vant han med 21 sek margin til fjorårsvinner Jan Tore Henriksen, Nydalen, som gikk ut først på jaktstarten. På 3. plass fulgte Christian Grotnes, Tyrving.