Både persen til Hedda Hynne (1.58,10) og årsbeste på 2.00,90 skulle tilsi at Hedda Hynne skulle gått ledd til semifinalen. Men nå er ikke situasjonen slik i dag, så forventningene til Hedda i dag var ikke de største.

Hedda løp fint hele veien og lå fint posisjonert ut på oppløpet og avanserte i kjølvannet til tyske Christina Hering, som lå på andreplass 40 meter før mål. Men så stoppet det opp for Hering og et stoppet enda mer for Hedda. Og dermed smatt tre løpere til for forbi og Hedda ble nr. 6.

Det gikk veldig mye bedre enn på lenge, sa Hedda etter løpet, som bestemte se for å dekta bare et par dager før avreise. -Nå går det rette veien", sa hun til NRK etter løpet.

1U9A3817.jpgHeddas heat: Det var tre nordiske løpere i det fjerde heatet og de ble nr. 5, 6 og 7 og ingen gikk til semifinalen. Avstanden mellom dem i mål var mindre enn 0,2 s. (Foto: Arne Dag Myking)

Resultater 800 m damer forsøk - heat 4


Resultater 800 m damer forsøk - heat 1


Storfavoritten Keely Hodgkinson hadde ingen problemer med å vinne heat 2.

Finske Sara Kuivisto, som gjorde det godt i OL i fjor, har ikke vært i samme formen i år og har kun 2.02 som årsbeste. Hun overrasket derfor med å ta tredjeplassen og avanserte til semifinalen i et heat hvor det gikk sakte. Kuivisto lå flere meter etter inn på oppløpet på femteplass og avanserte først på de siste 30 meterne.  Med finsk sisu fikk hun kastet seg i mål noen centimeter foran italienske Eloisa Coiro.

Resultater 800 m damer forsøk - heat 2

 

Resultater 800 m damer forsøk - heat 3

Tilbake til samlesiden for EM med peker til alle kondis.no-reportasjer og mange andre opplysninger om norske deltakere, statistikk og mye annet.