Det var en av de eldste løperne som vant kvinnenes 10 kilometer i årets andre Necon Vinterkarusell. Hilde Beate Daland løper i klasse K50-54, men hun er en garvet løper som også er ivrig i Maratonkarusellen. Og denne gangen var det nok ekstra kjekt å motta Vinterkarusellens store medalje med gullferniss for seieren på 10 kilometeren. Forrige gang løp hun inn til tredje beste tid på samme distansen, men siden hun startet i fjerde pulje kom hun ikke på premiepallen.

Regelen er at de tre første i mål skal premieres som de tre beste, og motta medaljer og premier. Dette har også en praktisk begrunnelse: i et løp med nærmere 500 deltagere er det vanskelig å plukke ut og premiere og fotografere de tre beste kvinner og menn på hver distanse. Løperne ønsker gjerne å komme seg i hus etter løpet, og går gjerne hjem rett etter målgang. Da er det vanskelig å holde styr på hvem som er de tre beste, elektronisk tidtaking og mobiltelefoner til tross.

Og som nummer to på distansen og side om side med vinneren stod Hege Bussesund, som var den som snappet bronsemedaljen med dårligere tid på bekostning av Hilde Beate Daland i forrige løp. Noe som hadde plaget henne:

– Jeg har hatt dårlig samvittighet, og tok med medaljen til dette løpet i tilfelle jeg måtte levere den inn igjen, innrømmer hun etter målgang.

Arrangørene forteller at de prøver å få en korrekt premiering av de tre beste, men at det kan være komplisert å få tak i disse når de løper i forskjellige puljer. Og at det redeligste er en konkurranse mellom løpere som starter samtidig.

Beste mann på 10 kilometer ble gullgrossisten i Vinterkarusellen, Tor-Aanen Kallekleiv, som nå har kommet seg etter diverse småplager som han pådro seg etter sitt superløp i Maratonkarusellen før jul. Magne Knudsen og Anders Veum fulgte ham på premiepallen etter gode løp på 37-tallet.

På 5-kilometeren ble det favorittseire til løperparet fra Askøy, Rebekka Birkeland og Marius Garmann Sørli. Når disse stiller opp på løp er det ikke så lett å utfordre dem.

Etter en periode med mildvær og regn kom det et lett snøfall rett før start, og ga noen utfordringer for løperne. Det virket som om det rammet verst dem med mest snert i frasparket. I hvert fall de som var på premiepallen klaget over at frasparket glippet. Mosjonistene som kom lenger bak mente det ikke plaget dem.

Det var i alt 434 deltagere denne gangen.

Alle resultater fra Necon Vinterkarusell 30. januar 2022

Det kom et litt snødekke på bakken rett før start. Her er Jan Frode Morken, Sigmund Raad og André Skråmestø i gang med løpet sitt.

Tormod Heldal fra DNB-klubben er på vei ut i løypen etter starten inne på Fana Stadion.

15 175 Lise Vesterbukt Bergenslærerne K55-59 55:47

En begeistret trio på premiepallen denne gangen:  Hege Bussesund (til venstre) kunne denne gangen juble sammen med Hilde Beate Daland som hun dyttet ut av pallen i forrige løp. Og denne gangen fikk vi samme situasjon igjen: Monica Rekdal mottar bronsemedaljen, men etter at bildet er tatt løp Madelen Eide Isaksen inn på en bedre tid. Men Hilde Beate Daland var klart best.

1U9A0319.jpgPremiepallen kvinner 5 km: Tonja Johansen, Rebekka Birkeland og Inger-Marie Schjøtt Lie.

15 169 Elise Dahle Grøsvik Søreidgrend K1-14 25:30

Ut fra gressbanen, Fana Stadion med flomlysene i bakgrunnen.

Premiepallen menn 5 km: Tord Andresen, Marius Garmann Sørli og Sondre Johan Knutsen.

15 247 Kristoffer Høyheim Necon M20-34 20:10

Ut fra stadion, Lise Vesterbukt fra Bergenslærerne er godt i gang med løpet sitt.

Premiepallen menn 10 km: Magne Knudsen, Tor-Aanen Kallekleiv og Anders Veum.

15 beste menn 10 km:

1 505 Tor-Aanen Kallekleiv Bergen Triathlon Club / Dale Oen Experience M40-44 35:37
15 635 Olav Henneli Ingebrigtsen Slow Pace Fast Shades M20-34 43:12

Jan Wilhelm Werner henter drikke etter løpet.

Mariann Kjelby ut fra start, inn i tunnelen ut fra stadion.

Ut fra tunnelen, over gressbanen. Asfalten venter.

Thomas Ogne og Gunnar Lorens Lien.

Johanne Gaupseth Allers, Silje Dyb Endresen og Marielle Storli-Rabenorolahy har fullført sin 5 km. Alle deltar i klasse K1-14.

1U9A0352.jpgDet er uttrekkspremier på startnummeret. Da gjelder det å fange opp om man har vunnet. Her sjekker Atle Kolbeinsen, Linda Sæterlid og Janne Jensen.

Sverre Ottesen og Gro Tufte representerer begge Varegg. Og de har løpt fort på sine 5 km: begge tar en klasseseier, i henholdsvis M60-64 og K55-59.