Hilde Fenne overrasket alle

Hele feltet på fem utøvere holdt følge helt til klokken ringte og det ble løpt svært jevnt under løpet med jevne runder på 84 sekunder. Hilde Fenne var sterkest i spurten og sikret seg gullmedaljen. Det ble betydelig mer åpent etter at ida østerås valgte å stå over 3000 meteren.

Hilde Fenne spurtet hardt og sikret seg gullet. (foto Arne Brunes)

Eira Nordeng Jensen, sikret seg sølvmedaljen (foto Arne Brunes)

Tsige Gerberhan Oqbazgi, løp offensivt i teten i store deler av løpet og ble belønnet med en bronsemedalje. (foto Arne Brunes)

Julie Frøselv Matihisen, ledet etter en runde og ble på fjerdeplass i løpet (foto Arne Brunes)

Karoline Egeland Skatteboe, gir alt mot slutten og forbedrer persen betydelig i dag. (foto Arne Brunes)

Så glad kan du bli når du vinner et UM slik som Hilde Fenne (foto Arne Brunes)

Tre glade jenter etter premieutdelingen. det ser ut som om Tsige Oqbazgi kunne tenke seg gullet til Hilde Fenne. Kanskje blir det hennes neste år ?

Hva trodde vi før start ?

Ida Østerås fra Verdal vinner dagens 3000m. Sølvkampen blir en duell mellom Eira Nordeng Jensen som imponerte i Junior NM og eritreiske Tsige Oqbazgi fra Skjalg.

I Junior NM tok Ida Østerås gull på 3000m mens Eira Nordeng Jensen fra Sortland tok sølv. Det gjør de to trolig også i UM.

Startliste: 3000 m - J-17