Sterke resultater i Hovlandstølen Opp

Det ble som ventet favorittseire til Marius Vedvik, Gular IL og Karoline Holsen Kyte, Førde IL, da Hovlandstølen Opp ble arrangert for 12. gang lørdag 3. juni. Vedvik ble klokket i mål på tiden 15.30 og han slo dermed den tidligere løyperekorden til David Nilsson, Høgby IF (15,46) med god margin.


Marius Vedvik leverte et flott løp. Her i innspurten opp den siste harde bakken. (Foto: Bjørnar Sørbø)

Eli Anne Dvergsdal var påmeldt, men ble dessverre forhindret i å delta. I hennes fravær var dermed "bordet dekket" for formløperen Kyte, som klinket til med et nytt solid løp og smadret løyperekorden til Dvergsdal da hun kom i mål på 17,41. Dette var en forbedring av rekorden på over 1 minutt (den gamle rekorden var 18,53).


Karoline Holsen Kyte (Førde IL) på vei mot mål til ny løyperekord i kvinneklassen. (Foto: Bjørnar Sørbø)

Hovlandstølen Opp, som inngår i INC Eikefjord Løpskarusell, er et motbakkeløp som går på god grusveg like overfor Eikefjord Stadion, og helt opp til målgang på stølen på 475 moh.. Distansen er litt over 3 km, med en stigning på ca. 440 meter. Det er noen flatere partier i løypa, men bakkene er lange og harde, og da spesielt den siste bakken opp mot mål. Derfor er det kun de beste som klarer å løpe hele distansen.

Andre gode resultater: Kjell Mundal, Fjærland (M50-54) klarte tiden 18,48, Håvard Klakegg, Jølster IL (M13-15) fikk tiden 19,11 og Magnar Solheim, Norddalsfjord IL (M55-59) som kom i mål på tiden 20,10. I tillegg fikk Norunn Stavø fra Florø (K60-64) notert den fine tiden 23,08, noe som holdt til andreplass totalt i kvinneklassen.


Kjell Mundal fra Fjærland er er en god motbakkeløper. (Foto: Inge Værøy)

Det var også en mosjonsklasse med mange deltakere og et barneløp på ca. 100 meter opp den siste bakken.

Neste løp i INC Eikefjord Løpskarusell er Eikefjord Maraton, som blir arrangert på Storebru lørdag 9. september.


Alle resultater
Internettsiden til INC Eikefjord Løpskarusell


Flere bilder:

Målområdet (B.S.).jpg
Det er hardt å delta i motbakkeløp, noe deltakerne fikk erfare. Flere løpere tok seg en velfjortjent hvil like etter målstreken. (Foto: Bjørnar Sørbø)

Fra barneløpet (B.S.).jpg
Fra barneløpet. (Foto: Bjørnar Sørbø)


Norunn Stavø, Florø (K60-64) nærmer seg mål. Hun fikk notert den fine tiden 23,08. (Foto: Inge Værøy)


Håkon Igland, Svelgen IL slår Helge Heimseter, Eikefjord IL i spurten. (Foto: Bjørnar Sørbø)


To fornøyde veteraner etter løpet. F.v. Kjell Mundal (Fjærland) og Magnar Solheim (Norddalsfjord IL). (Foto: Jan Grov)


Noen av løperne etter målgang. F.v.: Håkon Igland (Svelgen IL), Inge Værøy (Florø), Gisle Skjølberg (Bremanger IL) og Anette Hollevik (Flora CK). (Foto: Jan Grov)